Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nigdje bez kišobrana: Nakon pravog jesenjeg vremena, do kraja tjedna stiže promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljuskovi će na sjevernom dijelu Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj tijekom današnjeg dana lokalno biti jaki i obilni, a sve to pratit će i jaka bura s olujnim udarima. Samo će na južnom Jadranu puhati jako do olujno jugo.

Jutro u središnjem dijelu unutrašnjosti i u gorskoj Hrvatskoj većinom će biti oblačno i uz povremenu kišu. Na Jadranu će biti i grmljavinskih pljuskova, ponegdje i izraženijih. Jutro će biti i vjetrovito zbog umjerenog sjeverca u unutrašnjosti, a na Jadranu će bure ponegdje puhati s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj čeka sunčanije, ljepše i toplije vrijeme. Oslabjet će i vjetar na slab do umjeren sjeveroistočnjak, a najviša temperatura iznosit će između 13 i 16 stupnjeva.

U Slavoniji će biti najmanje oblaka i kiše. Poslijepodne će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja i temperaturu do najviše 17 stupnjeva.

Pljuskova će još biti samo u gorskom dijelu, dok će se na sjevernom Jadranu vrijeme biti vedrije. Međutim, i dalje će biti vjetrovito. Bura će imati jake do olujne udare, a temperatura će se popeti do 18 stupnjeva.

Najnestabilnije će biti na jugu Dalmacije, gdje će povremeno i poslijepodne biti grmljavinskih pljuskova. Na sjevernom dijelu puhat će jaka bura, a na krajnjem jugu jako jugo, ponegdje s olujnim udarima.

Do kraja tjedna u kopenim krajevima čeka nas prilično mirno vrijeme. Bit će sunčano uz promjenjivu naoblaku i jutarnje magle.

Na Jadranu će također doći do smirivanja vremena. U srijedu će se prolazno smiriti i bura, ali će u četvrtak i petak opet imati olujne udare. Osim toga, u narednim će danima na moru biti toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene