Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Bliži se kraj "jesenskom" proljeću: Temperature rastu, ali to bi mnogima moglo uzrokovati – poprilične probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto je u kopnenom dijelu počelo i po temperaturi, i po jakom suncu, a i po lokalnim grmljavinskim pljuskovima kojih je bilo i u nedjelju. Nestabilno će se zadržati još koji dan, a onda nam od četvrtka napokon slijedi nekoliko sunčanih, suhih i vrlo toplih dana. Dotad će vrijeme biti sunčano i toplo, jedino su sporadično mogući i kratkotrajni pljuskovi. Drugim riječima, pred nama je tipično lipanjsko vrijeme.

Prvo jutro u novom tjednu bit će djelomice ili pretežno sunčano, iako uz povremeno više oblaka u unutrašnjosti i na jugu može biti malo kiše ili pokojeg pljuska. Podno Velebita prijepodne će biti nešto bure, a vjetar će inače većinom biti slab. Najčešća temperatura iznosit će oko 15 stupnjeva, a u kopnenom dijelu i u gorju ponegdje će biti malo niža. Na moru će biti i koji stupanj viša te će na nekim mjestima doseći do 18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Tijekom dana će u središnjoj Hrvatskoj većinom prevladavati sunčano vrijeme. Međutim, uz dnevni razvoj naoblake moguć je i pokoji pljusak. Temperatura će iznositi od 24 do 27 stupnjeva.

U Slavoniji će uglavnom biti djelomice sunčano. Povremeno je moguće malo kiše, ali poslijepodne i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Temperatura će iznositi između 23 i 26 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano vrijeme, a pokoji pljusak poslijepodne će biti uglavnom u unutrašnjosti Istre. Nestabilnije vrijeme bit će i u gorju, gdje je također moguć pljusak, ali će biti i sunca. Nakon bure, na moru će zapuhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će temperatura porasti i do 27 stupnjeva.

Uz promjenjivu naoblaku, Dalmaciju očekuje djelomice sunčano vrijeme. Pljusak je najizgledniji na krajnjem jugu. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će temperatura najčešće biti od 23 do 26 stupnjeva.

Temperatura mora uglavnom iznosi oko 18 stupnjeva, što je na granici preporuka za kupanje. Najugodnije ćete se osjećati u Dubrovniku, gdje je u nedjelju na moru izmjeren 21 stupanj. UV indeks će, kako i priliči ovom vremenu, u ponedjeljak biti visok ili vrlo visok.

Sporadičnih pljuskova, pa i grmljavine u kopnenom dijelu zemlje bit će još koji dan, a stabilnije i sunčanije vrijeme stiže nam od četvrtka. Svakim danom bit će sve toplije, pa će uz svu ovu vlagu biti i sparno.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti sunčanije, osobito na sjevernom dijelu. U Dalmaciji će još nekoliko dana biti šansi za pljusak, a onda će posvuda biti sunačno. Zapuhat će južni vjetar, a zatim i jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene