Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže li novi snijeg? Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklih nekoliko dana vrijeme je bilo prilično intenzivno: prvo je došlo do zahladnjenja i bure, zatim do obilnih oborina i južine na jugu zemlje, a na kontinentu je pao snijeg, u Lici čak i ledena kiša. Vrijeme je sada ipak mirnije i ispred nas je nekoliko dana stabilnijeg vremena, premda će se i dalje zadržavati sloj oblaka.

Tijekom jutra u četvrtak će u kopnenom dijelu zemlje biti magle ili sumaglice, uz sloj niskih razvučenih oblaka. Bit će uglavnom sivo i tmurno vrijeme, a ponegdje može biti i slabe rosulje. Na Jadranu će vrijeme biti promjenjivije, više će oblaka biti na sjeveru, dok je na jugu moguće nešto sunca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Sjevernije može pasti i malo kiše. Ondje će puhati tek slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u kopnenom dijelu iznosit će od nula do pet, a na moru većinom između šest i 11 stupnjeva.

Vrijeme poslijepodne

Dosta sivo i tmurno u središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i poslijepodne. Moguća je tek slaba rosulja. Bit će toplije nego proteklih dana, očekuje se oko pet do šest stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji. I ondje će biti većinom oblačno, uz mogućnost slabe kiše ili rosulje. Temperatura će većinom iznositi od pet do sedam stupnjeva.

Sivo, oblačno i dosta vlažno vrijeme očekuje i gorske krajeve. Nešto sunca bit će pak na sjevernom Jadranu, premda bi ondje uz više oblaka povremeno moglo pasti i malo kiše. Na otvorenom moru puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu uglavnom bura. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 12 do 13 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici temperatura će biti ispod pet stupnjeva.

Što se tiče Dalmacije, ondje će vrijeme poslijepodne biti djelomice sunčano. Malo više oblaka, uz rijetku kap kiše, moguće je uglavnom sjevernije u regiji. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a uz obalu slaba bura. Temperatura će biti uglavnom iznositi od 13 do 16 stupnjeva.

Vrijeme u narednim danima

Oblačno će se u unutrašnjosti zadržati i idućih dana, s tim da će se stabilno, maglovito sivilo tijekom vikenda pretvoriti u kišovito vrijeme. Kiša će u subotu padati u gorju, a u nedjelju i drugdje. U svakom slučaju, s narednim danima bit će sve toplije, a do kraja vikenda prijeći ćemo 10 stupnjeva.

Na Jadranu će u narednim danima biti djelomice sunčano. U petak će zapuhati jugo, koje će u subotu i pojačati. S jugom na more stižu kišni oblaci, pa će za vikend i na Jadranu i u gorju biti pljuskova i grmljavine, a ponovno je moguća i izraženija i obilnija kiša. Temperatura će iznositi od 10 do 16 stupnjeva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene