Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Snježni pokrivač večeras bi mogao zabijeliti unutrašnjost Dalmacije, a malo snijega moguće je i duž obale i na otocima


Dalmaciju bi danas mogle zahvatiti obilne oborine. Večeras je tako moguć snijeg u Zagori, a pahulje bi mogle zabijeliti i obalu te Pelješac.

Vezani članci Satelitske predikcije rute oblaka prašine (University of Athens) - 5 Oblak prašine iz Sahare stigao u Europu, evo kad će stići i u Hrvatsku i što se vozačima posebno preporučuje Snijeg na Dinari (Foto: Screenshot) Na Braču i Dinari pao snijeg, a bura stvara probleme u Šibeniku: Meteoalarm izdao upozorenja za dijelove zemlje

Poslijepodne te osobito navečer i u noći na srijedu u unutrašnjosti Dalmacije očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, a malo snijega moguće je i duž obale i na otocima. Snijeg i sunježica mogući su i na kopnu.

Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo koje će prema večeri jačati. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu između 4 i 9 °C.

Sutra nas pak na kopnu očekuje pretežno oblačno, mjestimice uz slab snijeg, a zatim promjenljivo samo rijetko uz oborine.

Na Jadranu će biti više sunčanog vremena, a malo kiše, ponegdje i snijega, u četvrtak može biti na sjevernom, a u petak i na južnom Jadranu.

U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će u subotu okrenuti na jugozapadni. Umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, u petak će slabjeti, a u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene, na kopnu u subotu hladnije jutro.