Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza Nikole Vikić Topića

Još sutra obilje sunca, a onda problemi: Za vikend nam se vraća zima

Tek je sredina tjedna, ali meteorologi Nikola Vikić Topić provjerio je kakvo nas vrijeme očekuje za vikend.

Današnja najviša temperatura bila je 17 stupnjeva. Izmjerena je u Ogulinu i Sinju. Znatno iznad prosjeka, ali još uvijek 5 stupnjeva manje od njihovih rekorda za veljaču... Nad našim dijelom Europe i dalje dominira utjecaj visokog tlaka zraka koji nam osigurava ovo sunčano i toplo vrijeme, izvijestio je Nikola Vikić Topić.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

Tako će i sutrašnje jutro u većini Hrvatske biti sunčano. Samo na dijelovima sjevernog Jadrana oblačnije, uz niske, tmurne oblake, osobito na Kvarneru i sjeveru Istre, dok je na kopnu te zapadu Istre moguća pak jutarnja magla. Vjetar će posvuda biti slab, većinom jugozapadni, samo u Dalmaciji još sjeverozapadni. Najniža temperatura na kopnu oko -2, a na obali od 4 do 7.

I poslijepodne u sjeverozapadnoj Hrvatskoj obilje sunca, samo uz malu do umjerenu naoblaku. I dalje će puhati jugozapadnjak, ali malo jače nego ujutro, uglavnom umjereno. Zbog njega će ponovno biti prilično toplo, između 14 i 16 stupnjeva.

U Slavoniji pretežno vedro i iznadprosječno toplo. Puhat će slab jugozapadnjak koji će navečer malo ojačati na umjeren. Temperatura oko 15 Celzijevih stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno, a ponegdje još i pretežno oblačno, ali suho. Jugo i jugozapadnjak poslijepodne će malo ojačati, puhat će umjereno, povremeno i jako. Najviša dnevna temperatura na obali oko 13 stupnjeva, a u gorskim predjelima oko 10.

U Dalmaciji će biti vedro i vrlo ugodno toplo. Obilje sunca, i na obali i u unutrašnjosti. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar, slabiji nego danas, a predvečer će Okretati na slabo jugo. Temperatura od 14 do 16.

U petak poslijepodne na kopnu će se naoblačiti, navečer će padati kiša, a zapuhat će i umjeren sjeverac pa će zahladnjeti. U gorju uz snijeg. U subotu i nedjelju promjenjivo oblačno, većinom suho, ali i osjetno hladnije. Jutarnja temperatura oko nule, u nedjelju čak do -3, a dnevna do najviše 7 ili 8.

I na obali u petak oblačnije, uz umjereno jugo. Na sjeveru će povremeno padati kiša, uglavnom navečer. Tad će zapuhati jaka do olujna bura koja će do subote ujutro zahvatiti cijelu obalu. Subota će biti još pomalo promjenjiva, dok će u nedjelju biti više sunca, ali oba će dana biti hladnija!

Dakle, pred vikend nam stiže manje pogoršanje koje u petak navečer donosi kišu, uglavnom na kopno i sjeverni Jadran. Uz kišu, i vjetar će okrenuti na sjeverni i buru te naglo ojačati, pa će subota i nedjelja biti vjetrovite i hladnije, ali većinom suhe...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene