Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretna vam Nova godina

Iza nas je godina rekorda i ekstrema: Evo kakvo nas vrijeme čeka na početku 2019.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godina na izmaku nam je donijela brojne rekordne i ekstremne događaje. Pamtit ćemo je po iznadprosječnoj toplini u gotovo svim mjesecima. Bilo je i prodora hladnog zraka koji je bio najizraženiji krajem veljače kada je Liku i Gorski kotar zameo obilan snijeg, a hladnoća se protegla i na početak ožujka.

Najluđa noć u godini je u većini zemlje bila bez oborina. Malo snijega može pasti ponegdje u gorju, a koja kap kiše ili snijega moguća je i rijetko gdje uz granicu sa Slovenijom. Na moru je tijekom noći, a tako će biti i tjekom jutra puhala jaka i olujna bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

U nastavku dana će u središnjim predjelima biti sunčanije. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura do najviše 5 stupnjeva.

Na istoku djelomice sunčano, puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura i ovdje oko 4 ili 5 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će biti pretežno sunčano. Bura će od sredine dana slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će se kretati između 9 i 11 Celzijevih stupnjeva.

U gorju će biti nešto više oblaka, uz uglavom slab, a ponegdje i umjeren jugozapadnjak temperatura do najviše 4 stupnja.

U Dalmaciji će biti uglavnom sunčano. Bura će i ovdje slabjeti, a temperatura između 9 i 12 stupnjeva. A za one koji Novu godinu slave kupanjem, temperatura mora je od 11 na sjevernom dijelu, do 16 na jugu.

Idućih dana će na kopnu biti oblačno uz povremenu slabu oborinu. Prvo će oborina biti na granici kiše i snijega, a onda će od četvrtka uz pad temperaure padati slab snijeg. Bit će vjetrovito uz sjeverni vjetar, ali i hladnije.

I na moru će idućih dana biti nestabilnije s povremenim oborinama, a osim toga i dalje vjetrovito s umjerenom, jakom, na udare i olujnom burom. Ponegdje bi i uz obalu mogla zalepršati koja pahulja nošena jakom burom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene