Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Doznajte nastavlja li se i u novoj godini ovo nadprosječno toplo vrijeme

Uz zagrebačko rekordno toplo Silvestrovo, svakako treba spomenuti i 19 stupnjeva u Sisku i Karlovcu u subotu, toplo je bilo u gorju, toplo na moru, a toplo će se zadržati i u nedjelju, prognozira meteorolog Darijo Brzoja.

Po koja kap kiše moguća je mjestimice u gorju i na sjevernom Jadranu, drugdje će biti suho.

Minimalna temperatura, tijekom noći, a i ona jutarnja bit će većinom između 6 i 9 stupnjeva u unutrašnjosti te 10-ak do 14 na moru. Promjenjivije jedino u gorju i na sjevernom Jadranu, a drugdje će biti dijelom vedro te ujutro i prijepodne djelomice sunčano. Lokalno u unutrašnjosti može biti kratkotrajne magle. Puhat će slab do umjeren, u gorju samo i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugozapadnjak i slabo do umjereno jugo.

Veći dio dana u nedjelju u unutrašnjosti uglavnom djelomice sunčano te svakako iznadprosječno toplo. Najviša dnevna temperatura na prvi dan Nove godine bit će između 15 i čak 18 stupnjeva.

Slično očekujemo i u Slavoniji i Baranji. Djelomice sunčano i toplo. Dnevni maksimum ovdje uglavnom od 15 do 17 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu promjenjivije kao i svih ovih dana, uz više oblaka te i dalje mogućnost za malo kiše, većinom slabe: najizglednije u Gorskom kotaru i na širem riječkom području. Vjetar umjeren, u gorju ponegdje jak jugozapadni, na Jadranu i jugo. Bit će neobično toplo za prvi siječanjski dan, pa tako u najtoplijem dijelu dana u gorju očekujemo od 13 do 15, a na moru od 14 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Umirovljenici o Vladinom poklonu - 3 SVE NA JEDNOM MJESTU Malo dobrih vijesti za umirovljenike: Kome stiže povećanje mirovine i kako do njega, pogledajte detalje i rokove

U Dalmaciji u nedjelju većinom djelomice sunčano, povremeno oblačnije jedino na sjevernom dijelu za koji stoji i vrlo mala mogućnost slabe i kratkotrajne kiše. Puhat će uglavnom umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti od 15 do 18 stupnjeva.

Slično vrijeme nastavit će se i u ponedjeljak, u gorju promjenjivije uz mogućnost za slabu kišu, drugdje djelomice sunčano i toplo. U utorak uz prolazno jače naoblačenje koje nam stiže sa sjevera krajem dana kiše mjestimice može biti i drugdje u unutrašnjosti, a izglednije na zapadu. Od srijede ponovno sunčana razdoblja, no uz sjeverozapadnjak i svježije nego u prvoj polovici tjedna.

Pročitajte i ovo Doček Nove godine u Australiji WOOOW! FOTO/VIDEO Spektakularni prizori slavlja uz vatromet: Ove zemlje već su uplovile u Novu godinu

Jadran će se i u sljedećem tjednu po vremenu dijeliti na sjeverni i južni. Na sjeveru će i dalje biti promjenjivije uz poneku kap kiše povremeno, dok će na jugu biti više sunčana vremena. Puhat će povremeno umjereno jugo i jugozapadnjak, a sredinom tjedna okrenut će na sjeverozapadnjak i buru. Zadržat će se relativno toplo, no u drugoj polovici tjedna, dojam topline uz buru na Jadranu će ipak biti ponešto umanjen.

Do kraja sljedećeg tjedna ova neobična toplina će se malo ublažiti. Očekuju se sunčana razdoblja i nešto svježije vrijeme, no i dalje to neće biti ona prava zimska hladnoća koja bi svakako siječnju bila primjerenija.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene