Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROLJEĆE JE TU

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje početkom tjedna, čeka nas i promjena

Osjetno je toplije i ugodnije. Još toplije bit će idućih nekoliko dana, no na kopnu će, kako pokazuje vremenska prognoza, biti velikih razlika u temperaturama danju i noću.

Kroz jutra gledamo sve manje minuse, a unatoč magli lokalno uz rijeke, prevladava sunčano vrijeme. Na moru slabo do umjereno jugo, uz temperature i do četiri stupnja. Toplije samo na otocima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija Vremenska prognoza Na vrijeme tijekom vikenda utjecat će sredozemna ciklona: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Većinom sunčano u središnjoj Hrvatskoj nastavit će se i poslijepodne. Danju još toplije uz najvišu dnevnu temperaturu od 12 do 14 stupnjeva. Puhat će slab jugozapadnjak.

I u Slavoniji i Baranji pretežno vedro i danju toplije. Slab jugoistočni vjetar i temperatura oko 12 stupnjeva, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu povremeno može biti umjerene naoblake, no isto će tijekom dana većinom prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru i jugo. 13, 14 stupnjeva na Jadranu te preko deset moguće je i u gorju, u onom najtoplijem dijelu dana.

U Dalmaciji također sunčano i vedro, puhat će slabo do umjereno jugo te će biti ugodno, a temperatura većinom između 13 i 15 stupnjeva.

I u utorak na kopnu u početku pretežno sunčano, a nešto naoblake očekuje se poslijepodne i prema kraju dana. Zapuhat će jak jugozapadnjak uz koji će još više zatopliti. Sredinom tjedna promjenjivo i pretežno oblačno, a moguće je i malo kiše mjestimice, u četvrtak uglavnom tek u gorju. Tad će i vjetar okrenuti na sjeverni s kojim će posvuda osvježiti.

Na Jadranu će i idućih dana prevladavati sunčano ili će biti barem dijelom vedro. Uz više oblaka, malo kiše u srijedu bit će moguće na širem riječkom području. Puhat će slabo do umjereno jugo, koje će u četvrtak okrenuti na umjerenu i jaku buru. Na moru isto još malo toplije u prvoj polovici tjedna, potom će s burom pred slijedeći vikend ponovno zahladnjeti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene