Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Žonglirat ćemo između kišovitih i sunčanih dana: Do kraja tjedna sve toplije, a onda moguć i - snijeg

Malo mirnije vrijeme u ponedjeljak, no samo na kopnu, mada ne možemo u potpunosti garantirati da ni tu neće biti niti kapi kiše. Atmosfera nije posve stabilna, niti će biti cijeli idući tjedan. To znači da ćemo i dalje na neki način žonglirati između više i manje kišovitih razdoblja. Kiša će kao i svih ovih dana dosad biti učestalija na moru, no dojam mokrog vremena ostaje i u unutrašnjosti. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Novo jutro bit će promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima. U kopnenim krajevima moguća je i magla, dok će na Jadranu biti kiše, te pljuskova s grmljavinom, poglavito na sjevernom dijelu gdje oborina još jednom može biti obilna. Puhat će većinom umjereno, u Dalmaciji i jako jugo, a na sjevernom Jadranu i umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura, na kopnu od 1 do 5, a na moru 10-ak do 13 stupnjeva.

U središnjim krajevima moguća je i u ponedjeljak kap kiše, uglavnom krajem dana, no do tad će biti i sunčanih razdoblja: između jutarnje magle i oblačne večeri. Vjerojatno će biti i malo toplije nego u nedjelju, uz najvišu dnevnu temperaturu oko 7, 8 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suho. Bez vjetra, uz temperaturu između 7 i 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, metorolog Dnevnika Nove TV SNIJEG ILI SUNCE? Kakva je zima pred nama? Odgovor ima meteorolog Ivan Čačić

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će promjenjivo, dosta oblačno, povremeno s kišom, na moru i pljuskovima koji mogu biti izraženiji. Tijekom dana na ovom području lokalno može pasti između 20 i 50 milimetara kiše. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 13 stupnjeva. U gorju najčešće između 5 i 8.

I u Dalmaciji će povremeno kišiti, i isto kako i na sjevernom Jadranu tijekom dana može biti pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, a temperatura će biti od 13 do 16 stupnjeva.

Sredinom tjedna na kopnu većinom oblačno. Sunčanih razdoblja može biti još u utorak, no potom oblačnije, pri čemu će padati uglavnom slaba kiša ili rosulja. Ujutro ponegdje i magla, vjetar većinom slab, a temperatura između 6 i 9 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, metorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Suše, poplave i oluje uzrokovane globalnim zatopljenjem bile su glavni uzrok smrtnosti: Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Na Jadranu će biti promjenjivije, tu i tamo provirivat će sunce, no povremeno će biti i jače kiše i pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno, a u četvrtak i jako jugo i jugozapadnjak. Na moru uz južinu i toplije, danju uz maksimalnu temperaturu često oko 15 stupnjeva.

Ono što nam slijedi za vikend prije svega je u petak osjetno toplije vrijeme praćeno južinom, no potom stiže novi atmosferski poremećaj, noseći oblake i kišu, a u nedjelju je uz zahladnjenje potom moguć i snijeg. Naravno, prije svega u gorju. Svakako treba naglasiti kako prognoza za sljedeći vikend još nije sigurna, svakako pratite naše izvještaje i sljedećih dana kako biste o vremenu bili pravovremeno informirani.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene