Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nam sprema vikend? Izvadite debele jakne i kapute, očekuje se i pojava na koju smo pomalo zaboravili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U unutrašnjosti će u najtoplijem dijelu dana biti do 10, uz obalu do 15-ak stupnjeva, ali će se uz buru to činiti i nekoliko stupnjeva hladnije. Do kraja tjedna će biti i bure, ali i još nižih temperatura.

Bura stvara probleme u prometu. Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama Karin-Obrovac-Gračac) i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), javio je u petak HAK.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

Na autocesti A7 Draga-Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jadran sunčan uz buru

Vremenska prognoza kaže da će ujutro na Jadranu biti sunčano, ali vjetrovito s burom - umjerenom i jakom, tek ponegdje na udare i olujnom. Temperatura će duž obale biti između 6 i 11.

Što se kopnenih predjela tiče, tu bi ujutro rijetko moglo biti magle ili sumaglice, puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura uglavnom od minus dva do četiri pa bi moglo biti mraza.

U nastavku dana djelomice sunčano, i dalje uz slab do umjeren sjeveroistočnjak koji će pojačavati dojam hladnoće pa će se činiti i hladnije od ovih desetak stupnjeva.

Slične vremenske prilike i na istoku zemlje, gdje neće biti posve sunčano. Povremeno je moguće više oblaka. Puhat će sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu, moguće i orkansku buru. Temperatura će uz obalu biti od 12 do 15 stupnjeva. U gorju uz više oblaka može pasti malo kiše, u višim nadmorskim visinama i snijega, temperatura između 5 i 9 stupnjeva.

U Dalmaciji će bura podržavati sunčano vrijeme, puhat će uglavnom umjerena i jaka, ponegdje s olujnim udarima. Temperatura će biti između 12 i 16 stupnjeva.

Stiže nam promjena vremena

Do kraja tjedna će na kopnu biti djelomice sunčano, uglavnom suho i razmjerno vjetrovito. U ponedjeljak će biti oblačnije s oborinama, moglo bi biti i snijega i to ponajprije u gorju. Temperatura će biti sve niža.

Na moru za vikend još uvijek uglavnom sunčano i dalje s umjerenom, jakom na udare i olujnom burom. U ponedjeljak će zapuhati jugo uz koje će se naoblačiti pa će biti i kiše. Temperatura će i ondje biti svakim danom sve niža.

Očekuju nas vremenski uvjeti primjereni dobu godine, ali kako smo do sada ipak imali pretoplo vrijeme promjena je itekako velika pa smo samo kroz nekoliko dana iz proljetne odjeće uskočili u zimsku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene