Za ovakvog vremena, dobro je koristiti klimatizacijski uređaj, ne zbog snižavanja temperature, nego izvlačenja vlage iz prostora. Ako teško podnosite ovakvo vrijeme, to bi vam moglo pomoći da se svakako osjećate bolje i imate više elana.

Galerija


Ni u subotu atmosfera neće biti posve stabilna. U prizemnom sloju tlak jest malo povišen, no u višim slojevima ima vlage, plus visoke ljetne temperature koje očekujemo, sve skupa ponovno bi moglo rezultirati grmljavinskim pljuskovima u nekom dijelu dana.

Vezani članci Toplinski val u Hrvatskoj Ljeto nam se vratilo: Meteorolog najavio nekoliko ugodnih dana, ali i novi toplinski val - doznajte kad će temperature opet porasti Osvježenje od vrućine, ilustracija Meteorologinja otkriva hoće li se nastaviti pljuskovi i poplave te kad nam se vraća - pravo ljeto

U subotu ujutro, u većini krajeva u središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano i toplo. Temperatura će biti oko 15, u gorju malo niža, na Jadranu između 18 i 20 stupnjeva. Vjetar uglavnom slab: na moru, ponegdje tek umjerena bura. Na kontinentu povremeno nešto naoblake, a prema sredini dana uglavnom će već biti mogućnosti i za pokoji pljusak.

Poslijepodne također pretežno sunčano, ali nestabilno pa je lokalno uz jači razvoj oblaka moguć pljusak s grmljavinom. Bit će dosta toplo uz temperaturu između 25 i 27 stupnjeva.

Slično vrijedi i za Slavoniju i Baranju. Sunce uz povremeno više oblaka i mogućnost za grmljavinske pljuskove. Pravo ljeto, temperatura ide i blizu 30: na što ćemo se u danima koji slijede svi, ne samo Slavonci morati naviknuti.

Ugodnije će u subotu zato biti u gorju gdje se očekuje 23 do 25 stupnjeva. Isto može biti ponekog pljuska tijekom dana. Na Jadranu uglavnom sunčano i dosta toplo. Ujutro malo bure, danju maestral. Pođite na plažu prije ljetnih gužvi. Ovaj dio godine je najljepši za odmor. U zraku će biti najmanje 27, do 29 stupnjeva.

Slično će biti i u Dalmaciji. Pretežno sunčano, no ipak nećemo isključiti šanse za pokoji pljusak u zaleđu. Ujutro ponegdje slaba ili umjerena bura, danju i ovdje maestral. Živa u termometru ide i blizu 30 stupnjeva.

Temperatura mora je većinom između 20 i 23, no idućih dana bit će i toplije.

UV indeks, uz vedrinu na Jadranu je vrlo visok, a u unutrašnjosti uglavnom umjeren ili visok. Više oblaka se kroz dan ipak očekuje prema istoku.

Idućih dana, u prvom redu bit će vrlo toplo i vruće, temperatura će biti blizu 30 stupnjeva, prevladavat će sunčano, no još uvijek ne i posve stabilno pa bi ponegdje opet mogao iznenaditi i pljusak.

Na Jadranu također pretežno sunčano, također i još toplije, ali ondje pljuskove uglavnom ne očekujemo. Puhat će bura i maestral.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr