Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon toplog i kišovitog Božića, doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

U novom tjednu bit će i kiše i snijega. Detalje pogledajte u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV, koju donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Nakon toplog i kišovitog Božića, u nedjelju je na sjeveru zemlje pao snijeg i zabijelio Međimurje i Zagorje, a slično će se za kopneni dio zemlje nastaviti i u ponedjeljak. Novo naoblačenje donijet će nam i nove oborine - uglavnom će to biti snijeg, samo u Lici i na krajnjem istoku kiša koja će sutra tijekom dana prijeći u susnježicu pa u snijeg. Stvarat će se i novi, tanji snježni pokrivač - osobito u središnjim krajevima i u Gorskom kotaru.

Iznad naših krajeva dosta je vlažnog i hladnog zraka, a ova ciklona premještat će se južnije.

Jutro će biti pretežno oblačno uz slab snijeg, na istoku zemlje i u Lici tijekom noći još uglavnom kišu koja će kasnije prelaziti u susnježicu pa u snijeg. Na sjeveru zemlje - u Zagorju i u Međimurju snijega je bilo i danas tako da će sutra i sljedećih nekoliko dana zimski ugođaj biti potpun iako smo imali topao Božić.

Na Jadranu sunčana razdoblja, u Dalmaciji tijekom noći još pokoja kap kiše. Poslijepodne će snijeg uglavnom prestati u većini središnjeg dijela, a malo će ga još padati ovdje istočnije. Tijekom dana stvorit će se tanji snježni pokrivač i bit će dosta hladno - uglavnom 1 ili 2 Celzijeva stupnja.

Na istoku oblačno, veći dio dana i uz slabe oborine - najprije u Posavini kiša koja će prijeći u susnježicu pa u snijeg. I ovdje će se stvarati tanji snježni pokrivač, nešto deblji u gorju zapadne Slavonije. Temperatura od 1 do najviše 3 Celzijeva stupnja.

Najviše snijega past će u Gorskom kotaru, a u višem gorju stvarat će se snježni pokrivač. S druge strane u Lici još u prvom dijelu dana toplo i kišovito, a najviša temperatura popet će se do 8 stupnjeva.

Na Jadranu promjenjivo oblačno i suho, a povremeno će biti i sunčanih razdoblja. Na južnom dijelu poslijepodne nestabilnije - na krajnjem jugu mogući su pljuskovi, lokalno i obilnija kiša, a puhat će uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Ovdje ostaje razmjerno toplo, od 10-ak stupnjeva u unutrašnjosti do najviše 14. koliko će biti na obali i na otocima.

Na kopnu još u utorak dosta hladno, ponegdje će biti dugotrajna magla i niski oblaci, a u utorak i u srijedu moguće je malo kiše ili oborina na granici kiše i snijega.

Na Jadranu sljedećih nekoliko dana malo sunca, malo oblaka i malo kiše, a sunčanije će biti u drugoj polovici tjedna. Prema kraju razdoblja i malo toplije. U ponedjeljak oblačno, u unutrašnjosti zimski uvjeti - padat će slab snijeg i stvarat će se tanji snježni pokrivač. Na Jadranu promjenjivo uz malo sunca, ali u Dalmaciji i malo kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene