Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Čeka nas topao i nimalo zimski Božić. Provjerite u kojim će dijelovima Hrvatske trebati i kišobrani

Kakvo nas vrijeme očekuje za blagdane, provjerite u vremenskoj prognozi Nove TV, koju donosi Ana Bago Tomac.

Toplo i sunčano, gotovo pa proljetno vrijeme bilo je na Badnjak u unutrašnjosti, ali na Jadranu je već oblačno i kišovito - više manje od jutra.

Takvo vrijeme na Božić će biti u cijeloj zemlji, s tim da će u unutrašnjosti kiša biti uglavnom slaba ili je neće ni biti, a na Jadranu i u gorskom dijelu jaka i obilna, praćena olujnim udarima juga. Sve u svemu - nimalo zimski, no što je tu je!

Vlažan i topao zrak zadržava se iznad našeg područja, a sprema nam se još jedna genovska ciklona.

Jutro pred nama toplo i oblačno uz malo kiše u unutrašnjosti, ali zato će jaka i obilna padati na Jadranu i to u kombinaciji s jakim i olujnim jugom. Jakih udara jugozapadnog vjetra bit će još prijepodne i u unutrašnjosti - osobito ovdje na sjeveru područja i u gorskoj Hrvatskoj.

Poslijepodne još više oblaka u kopnenim krajevima, a samo povremeno će padati i slaba kiša. Jak jugozapadnjak poslijepodne će oslabjeti na slab do umjeren i bit će toplo za ovo doba godine - 11 ili 12 Celzijevih stupnjeva!

Oblačan i kišovit Božić bit će i ovdje u istočnim krajevima Hrvatske. I ovdje sutra manje vjetrovito - puhat će uglavnom slab južni vjetar i bit će toplo - izmeđiu 11 i 13 Celzijevih stupnjeva

Najobilnija kiša, povremeno i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom bit će na Jadranu. U gorskom dijelu također oblačno uz lokalno obilnu kišu i pljuskove. Jedino će jugo oslabjeti i krajem dana okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak ili zapadnjak.

Oblačno s kišom prevladavat će i na južnom dijelu Jadrana, a ovdje na krajnjem jugu postoje šanse i za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Za razliku od sjevernog dijela ovdje će i poslijepodne jugo biti jako, ponegdje i olujno.

Oblačno i kišovito bit će i u nedjelju, ali navečer i osjetno zahlađenje, zbog čega će krajem dana u Gorskom kotaru početi padati susnježica i snijeg.

Novi tjedan počinje oblačno, hladnije, ali uglavnom suho.

Na Jadranu još u nedjelju jako vjetrovito, toplo i kišovito, a onda razbijanje naoblake i okretanje na umjerenu buru. U Dalmaciji će nakon ove promjene ostati razmjerno toplo, ali na sjevernom dijelu osjetno hladnije.

Blagdanski vikend bit će oblačan, kišovit i topao. Najjača kiša padat će u gorskom dijelu i na Jadranu.

 

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene