Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Donosimo detaljnu prognozu za vikend: Do kada će nam trebati kišobrani i koji dio Hrvatske će ipak imati sunca

Bura je obilježila dan i stvarala probleme u prometu između unutrašnjosti i mora, a olujni i orkanski udari oslabjet će tijekom vikenda na jake do olujne. Prognozu donosi Ana Bago Tomac.

Prohladno i oblačno ostat će u većini kopnenih krajeva i tijekom vikenda, a nedjelja će biti kišovitija od subote. Manje kiše i sunčanije vrijeme tek početkom idućeg tjedna. Pljuskova će biti i na Jadranu, uglavnom na južnom dijelu i to u nedjelju!

Tijekom vikenda još će se ova ciklona nalaziti u južnom dijelu Italije pa će kiše i oblaka biti uglavnom u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti oblačno, a kiša će padati uglavnom u Posavini, Pokuplju i Gorskom kotaru. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar i bit će prohladno - uglavnom ispod 10 stupnjeva, a na Jadranu vjetrovito uz jaku buru s olujnim udarima. Na moru većinom sunčano, a malo kiše moguće je na jugu. 

Poslijepodne razvedravanje i prestanak kiše, ali za ove zapadnije i sjeverne krajeve. U Pokuplju i u Posavini ostat će oblačno uz slabu do umjerenu kišu, a najviša temperartura oko 13 stupnjeva.

Na istoku zemlje oblačno i kišovito cijeli dan. Sunčanih razdoblja od sredine dana bit će samo u Podravini. Puhat će umjeren istočni vjetar.

U gorskom dijelu kiša će prestati do sredine dana, ali ostat će oblačno uz temepraturu između 7 i najviše 10 stupnjeva. Na Jadranu zato u subotu sunčan dan, a malo će oslabjeti i bura i to na jaku s olujnim udarima u podvelebitskom dijelu. 

Na jugu promjenjivo - ovdje će zbog blizine ciklone biti više oblaka, povremeno i pljuskova, no bura će također oslabjeti na umjerenu do jaku. U nedjelju opet nova kiša i naoblačenje. Puhat će umjeren sjeverac i bit će oko 10-ak stupnjeva. Od ponedjeljka smirivanje vremena ali uz česte jutarnje ponegdje i dugotrajne magle. 

Na Jadranu sunčano, ali i dalje vjetrovito, Bura će biti jaka ponegdje s olujnim udarima.  Za vikend oblačno i kišiovito, osobito u Posavini. Na Jadranu vjetrovito, ali bura će s olujne i orkanske ipak oslabjeti na jaku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene