Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Meteorolog savjetuje - "Obucite se slojevito"

Pred nama je nekoliko vrlo lijepih dana. Nakon nestabilnosti, koje su se u utorak navečer u Zagrebu ogledale i kroz paranje munja, vrijeme će u drugoj polovici tjedna biti stabilnije, uglavnom, za sad i sunčanije i svakako toplije.

Ako se niste još naviknuli na hladnija jutra, krajnje je vrijeme. Na kopnu će ovo u četvrtak biti praćeno kratkotrajnom maglom, al će biti i hladno pa još jednom računajte na dugi rukav.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Poslijepodne toplo, stoga treba imati i kratki. Slojevito je dakle, moda za iduće dane, poručio je meteorolog Darijo Brzoja.

Inače, nalazimo se u polju povišenog tlaka, pod utjecajem grebena anticiklone, dok vlažan i nestabilan zrak iščezava i odmiče dalje na istok.

Većinom sunčano

U takvim okolnostima, novo jutro bit će pretežno sunčano u većini krajeva. Mjestimice na kopnu moguća je i uglavnom kratkotrajna magla.

U početku i bez nekog značajnijeg vjetra, prema istoku slab sjeverac, dok će na Jadranu puhati umjerena, mjestimice i jaka bura. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 7 do 12, dok će na moru biti između 15 i 20 stupnjeva.

Pretežno sunčano potom nastavit će se i poslijepodne, s tim da će u kopnenim krajevima povremeno biti umjerene naoblake. Malo vjetra sa sjevera, a očekuje se i oko 24, 25 stupnjeva, dakle, danju će biti ugodno toplo.

Slično u četvrtak i u Slavoniji i Baranji. Prevladavat će sunčano, tu i tamo uz nešto prolazne naoblake. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura će također biti oko 24 stupnja.

Dosta sunca bit će u gorju, a prilično vedro vrijeme očekuje i sjeverni Jadran. Na moru je još uvijek pravo ljeto, bez obzira na sve kraći svijetli dio dana.

Ujutro i navečer puhat će bura, danju prema otvorenom zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 26, 27 stupnjeva. U gorju ipak svježije, bliže 20.

More još uvijek toplo

U Dalmaciji u četvrtak isto sunčano i vrlo toplo. Puhat će bura, a od sredine dana zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura preko 25, a ponegdje će biti i tridesetak stupnjeva.

Na plažu više ne idete kasno poslijepodne, nego ipak nešto ranije, more je zato toplo cijeli dan i kupati se još uvijek može.

Sljedeća tri dana

U petak će još prevladavati sunčano vrijeme, dok se za vikend ipak očekuje pokoji oblak više. Pritom, uglavnom u gorju može pasti malo kiše ili pljusak. No u većini kopnenih krajeva bit će i vrlo toplo uz temperaturu oko 25 stupnjeva.

I na Jadranu u petak najviše sunca. U subotu malo promjenjivije, uz mogućnost za koju kap kiše ili lokalni pljusak, posebno u Dalmaciji gdje ta mogućnost stoji i za nedjelju.

No nije osobito velika. Svakako će biti i sunca i sunčanijih razdoblja, te će se zadržati vrlo toplo uz ljetnih 25 do 30 stupnjeva. U petak još bura i sjeverozapadnjak, potom će i na moru za vikend biti mirnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene