Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorologinja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Stižu nam grmljavinski pljuskovi, ali i - pijesak iz Afrike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je zbog jačanja jugozapadnjaka još jedan dosta topao dan u kojem su se temperature popele na 25, 26 stupnjeva, a toplo je i noću - uglavnom iznad 10, u unutrašnjosti i do čak 19 na Jadranu.

Za razliku od kopnenog dijela gdje je jugozapadnjak danas opet počeo jačati, na Jadranu su svi odahnuli jer je olujno jugo koje je poplavilo mnoge rive proteklih dana konačno počelo slabjeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Što nas čeka dalje? Za vikend promjenjivije, ali i svježije!

Temperatura će se spustiti na dvadesetak stupnjeva u unutrašnjosti uz čestu kišu i pljuskove - osobito u nedjelju, a umjesto jugozapadnjaka zapuhat će umjeren sjeverac.

Na moru također promjenjivije, ali slaba i umjerena bura neće značajnije promijeniti temperature pa će uz obalu i na otocima ostati oko 25.

Kako nam ova ciklona i naoblaka stiže s juga, što nije najčešći smjer dolaska ciklona u naše krajeve, uz kišu i grmljavinske pljuskove može biti i zrnaca pijeska koji nam stiže iz daleke Afrike.

Morat ćemo, dakle, prati aute idući tjedan, ali možda je to najbliže što ćemo biti nekom egzotičnom pijesku sljedećih dana ili mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene