Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema pravila

Evo kakve OPASNOSTI s interneta vrebaju djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno među učenicima od 11 do 18 godina pokazalo je kako čak 92% ima Facebook profil prije zakonom dopuštenih 13 godina.

Istraživanje su proveli Hrabri telefon i Poliklinika za zaštitu djece. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da većina roditelja djeci ne postavlja baš nikakva pravila za korištenje tom društvenom mrežom.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija detalji sa suđenja Pedofilska banda vodila monstruozni lanac zlostavljanja: Djeci davali alkohol i kokain pa ih silovali

Većina djece ima pametne telefone, pa sve više vremena provode u virtualnom svijetu.gotovo 78% školaraca nema nikakva pravila za korištenje Facebooka.

'Mama mora imati moju šifru i ne smijem dodavati nepoznate ljude', rekla je Lucija Kodžić, učenica 8. razreda.

Bez pravila - nema sigurnosti. Mijin profil nema zaštitu. 'Imala sam jedno vrijeme, ali ne više. Možda nekoga zanima tko sam, to je malo riskantno, ali..', rekla je Mija Marčetić, učenica 6. razreda.

>>UNICEF upozorava na nasilje nad djecom

U Hrabrom telefonu napravili su Facebook aplikaciju kako bi educirali roditelje.

'Da oni znaju kako sigurno koristiti Facebook i kako postaviti postavke unutar Facebooka da budu sigurne za korištenje za njih pa da oni educiraju i svoju djecu o tome', rekla je Hana Hrpka iz Hrabrog telefona.

Istraživanje je pokazalo kako 95% djece kaže da bi vrijeme radije provodili baveći se sportom ili u druženju s prijateljima.

'To je zapravo podatak koji je porukama nama odraslima da smo mi djecu gurnuli iz realnog u virtualni svijet jer im nismo omogućili druge sadržaje koje oni žele', rekla je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene