Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić ne odustaje

Tko će pobijediti u 'fajtu' oko poreza na nekretnine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je neizravno potvrdio da u iduće dvije godine neće biti ništa od poreza na nekretnine. No, ministar financija Slavko Linić kaže da razloga za odustajanje od poreza nema.

Ministar Vrdoljak je danas na sastanku s predstavnicima američkih investitora izjavio da Vlada u nekoliko idućih godina, točnije u iduće dvije godine,  neće uvoditi nove poreze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A prije bili protiv 'PREPISALI 3/4 POREZA NA NEKRETNINE' Vrdoljak proziva HDZ i Most za licemjerstvo i populizam Slika nije dostupna U SDP-u šute Građani zbunjeni: Hoće li biti novog opterećenja za novčanik?

>> Nema dogovora: Pusić rekla Milanoviću da ne želi porez na nekretnine!

Novinare je zanimalo misli li se pritom i na porez na nekretnine, koji je podijelio SDP i HNS, Vrdoljak je odgovorio protupitanjem. 'Je li i to porez? Ako jest, onda sam vam sve odgovorio', rekao je ministar gospodarstva.

S druge strane, ministar financija Slavko Linić je jasan: 'Mi razloga za odustajanje od tog poreza nemamo.' Pojasnio je kako zapravo nije riječ o novom porezu, nego o porezu koji zamjenjuje komunalnu naknadu i porez na vikendice i koji će porasti samo za bogataše koji ne znaju što bi s praznim kućama i stanovima.

'Mi ćemo odraditi svoj posao, a Vlada će odlučiti', rekao je Linić, najavljujući da će kampanja za porez krenuti u siječnju.

'U Hrvatskoj nikad nije vrijeme...'

Osvrnuo se i na koalicijske partnere iz HNS-a, za koje kaže da dosad nisu na porez imali primjedbi, osim što su rekli da nije vrijeme za njegovo uvođenje. 'A onda ćemo se vratiti i pitati kada je vrijeme. Poduzetnici kažu da nije vrijeme ni za fiskalizaciju. U Hrvatskoj nikad nije vrijeme... Kriza je vrijeme da se nešto promijeni te da budemo uspješni', rekao je Linić, napominjući da je Vlada i dalje stabilna te da ima većinu.

Podsjetimo, HNS je otvoreno istupio protiv poreza na nekretnine priopćenjem koje je poslao kada je premijer Milanović bio u Bruxellesu. Milanović je tada to komentirao rekavši kako se slaže s većinom onoga što je unutra navedeno.

Današnjm istupom, Vrdoljak je zapravo ponovno iznio tadašnje stajalište HNS-a, a Linić, čini se, i dalje ne odustaje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene