Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća tema

Nema dogovora: Pusić rekla Milanoviću da ne želi porez na nekretnine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesuglasice između HNS-a i SDP-a oko poreza na nekretnine komentirala je danas i ministrica vanjskih poslova, prva potpredsjednica Vlade i potpredsjednica HNS-a, Vesna Pusić.

'Razgovarala sam s premijerom i mislim da nije trenutak za donošenje tog zakona, da je to štetno. Naš je stav da se s tim zakonom ne ide jer je štetan za investicijsku klimu u Hrvatskoj i to sad kad nam je cilj privući investitore i ojačati lokalnu samoupravu', izjavila je Vesna Pusić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili" Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..."

'Zaključili smo da još treba razgovarati kao da ni on (premijer Milanović, op.a.) nije stopostotno siguran da je to najbolja ideja. I onda se pojavio stav u javnosti kao da je to gotova stvar', dodala je. Pusić je izjavila kako njezina stranka neće izaći iz vladajuće koalicije zbog neslaganja s SDP-om oko pitanja poreza na nekretnine.

Tema poreza na nekretnine bila je aktualna i danas u Saboru.

'Nema krize u koaliciji, mi razgovaramo s partnerima o svemu pa i o porezu na nekretnine', kazao je Igor Dragovan prije početka sjednice kluba zastupnika SDP-a.

>> Josipović: Koalicija nije u krizi

Na pitanje kako tumači različite stavove partnera o istoj temi i optužbe da ne govore istinu ponavljao je kako se razgovara. Ponavlja kako je porez na nekretnine tek u fazi javne rasprave i da struka, ali i partneri, u toj raspravi sudjeluju. Ministar Arsen Bauk koji je također stigao na klub zastupnika na naš upit je li koalicija u krizi i postoji li opasnost za stabilnost vlade samo je dobacio 'malo ste preuveličali, sve je u redu'.

Milanka Opačić, koja je u subotu oštro kritizirala partnere iz HNS-a, najviše na Radimira Čačića, poručujući kako neće tolerirati politiku po principu 'nakon mene potop' danas nije željela ništa govoriti pa čak ni odgovoriti Radimiru Čaćiću koji ju je indirektno optužio za lažne tvrdnje da partneri na vladinim tijelima nikada nisu prigovorili na porez na nekretnine.

'Nakon što je taj prijedlog izašao u javnost, iz Ministarstva financija predstavljen kao gotova stvar, reakcije čelnih ljudi HNS-a bile su da je to preuranjeno i štetno. Taj stav zastupam i ja već dvije godine', rekao je Čačić.

Uvođenje poreza na nekretnine, koji je doveo do neslaganja između SDP-a i HNS-a, komentirao je danas i predsjednik Ivo Josipović. 'Mislim da koalicija nije ugrožena, a da će se trenutni nesporazumi razriješiti', izjavio je predsjednik Josipović na press konferenciji.

'Sinoć je netko protumačio moju izjavu riječima koje nisam ni spomenuo. Govorilo se o nekoj teškoj krizi. Ja ne vidim neku tešku krizu Vlade. Vidim određene nesporazume u koaliciji kakve smo viđali i prije u koalicijama prijašnjih vlada. To je nešto na što se moramo naviknuti - da postoje različita stajališta', pojasnio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene