Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je danas da je na hrvatski zahtjev odgođen drugi sastanak pregovaračkih timova Vlade i MOL-a oko Ine, da je MOL zamijenio svog glavnog pregovarača i poziciju koja je bila dogovorena te da je hrvatska strana zatražila malo vremena da odluči što će dalje.


'Oni su zauzeli neki stav gdje su zamijenili svog pregovarača i poziciju koja je već bila dogovorena. Na to mi kažemo dobro, nema problema. Dat ćete nam malo vremena, pa ćemo odlučiti što ćemo s dalje', kazao je Vrdoljak u izjavi novinarima u Londonu gdje je sudjelovao na prvom Britansko-hrvatskom trgovinskom i investicijskom forumu.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrdoljak prijeti MOL-u: 'Pustit ćemo audio snimku pregovora u javnost' Slika nije dostupna Milanović najavio prekrcavanje kemijskog oružja iz Sirije, negdje na Mediteranu

>> Vrdoljak: Kada dobijemo službeni stav MOL-a, može se očekivati formulacija stava Vlade

Da bi pristali na daljnje korake želimo se što bolje pripremiti, ističe Vrdoljak. Premijer Zoran Milanović novinarima je danas u Bruxellesu kazao kako nije došlo do prekida pregovora s MOL-om o odnosima Ine i Mola, nego da su odgođeni za nekoliko dana.

'Nema prekida pregovora, vjerojatno su odgođeni za nekoliko dana. Oni se vode u okviru Vladina mandata, ali nisu javni. Da je došlo do prekida ja bih to znao', rekao je.

Drugi sastanak pregovaračkih timova Vlade i MOL-a trebao se održati sutra, 25. listopada, no odgođen je nakon dva pisma MOL-a u kojima obavještavaju Vladu o promjeni glavnog pregovarača te da su se predomislili oko već dogovorenog na prvom sastanku.

Pregovarački tim MOL-a do sada je vodio potpredsjednik Upravnog odbora MOL-a Sandor Csany, no on je dao ostavku na mjesto u pregovaračkom timu, a umjesto njega su imenovana dva člana Upravnog odbora MOL-a Joszef Molnar i Oszkar Vilagi. U pregovaračkom timu MOL-a i nadalje bi bio predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

Također, sastanak je odgođen nakon što MOL nije pristao na predložene teme sastanka u vezi upravljačkog modela u Ini.

To je, naime, u suprotnosti sa zaključcima s prvog sastanka pregovaračih timova, održanog 18. rujna u Zagrebu, kada je usuglašeno da će jedna od tema pregovora biti budućnost korporativnog upravljanja u Ini, pored kontrole troškova, investicija i raspodjele dobiti, istraživanja, razvoja itd. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook