Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali pismo Vladi

MOL predlaže tri sastanka pregovaračkih timova za Inu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvori bliski Vladinom pregovaračkom timu za razgovore s MOL-om oko Ine potvrdili su danas da je mađarska naftna kompanija u četvrtak poslala pismo u kojem predlaže tri sastanka tijekom prosinca, kao i teme tih sastanaka, među kojima nema i točke o upravljanju Inom.

Isti dan kada je hrvatska Vlada od mađarskog MOL-a zatražila da se jasno očituje o namjeri prodaje dionica Ine, stiglo je pismo u kojem MOL predlaže tri sastanka tijekom prosinca te teme tih sastanaka, potvrdio je Hini izvor blizak Vladinom pregovaračkom timu.

Isti izvor MOL-ovo pismo nije htio komentirati, podsjećajući da je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je na čelu pregovaračkog tima Vlade, u više navrata naglasio da korporativno upravljanje Inom treba biti prva točka pregovora te da će na tome inzistirati.

'Kad dogovorimo korporativno upravljanje ostale teme ići će znatno brže. Ako to uspijemo dogovoriti do kraja godine, sve ostale teme koje slijede ići će puno brže', ponovio je i početkom ovog tjedna ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

>>MOL odgovorio Vladi: Prodaja Ininih dionica tek je jedna od opcija

Mađarski MOL, međutim, predlaže da se na tri sastanka tijekom prosinca razgovara naprije o plinskom biznisu, zatim o investicijama, razvoju i maloprodaji Ine i potom o povećanju efikasnosti poslovanja Ine i njene proizvodnje, a ne spominje se razgovor o modelu korporativnog upravljanja Inom.

Hrvatska Vlada u četvrtak je od MOL-a zatražila da se nedvosmisleno izjasni ima li bezuvjetnu namjeru prodaje dionica koje drži u Ini, pozvavši MOL da svoju odluku priopći u razumnom roku, bez odgađanja. 'Jasno stajalište MOL-a kao dioničara Ine o tome pitanju bitno je kako bi Vlada sa svoje strane mogla poduzeti odgovarajuće korake u skladu s primjenjivim propisima', napomenuto je pritom iz Vlade.

MOL je, naime, prošli tjedan izvijestio da je počeo s pripremama za prodaju svog udjela u Ini, a u pismu koje je Vladi i pregovaračkom timu poslano u četvrtak, MOL prodaju 49,1 posto dionica Ine ni ne spominje.

Premijer Zoran Milanović danas nije želio komentirati to MOL-ovo pismo, kazavši novinarima u stanci konvencije bjelovarsko-bilogorskog SDP-a u Čazmi kako je to pitanje za pregovarački tim.

Inače, pregovarački timovi Vlade i MOL-a do sada su održali dva sastanka. Zadnji krug održan je 8. studenoga i tada se razgovaralo o korporativnom upravljanju pri čemu su, po izjavama samih pregovarača, potvrđena različita gledišta i razmimoilaženja o tom pitanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene