Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrdoljak:

"HNS-ova je zadaća obrana moderne i proeuropske Hrvatske"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare održanoj u Sv. Martinu na Muri u okviru ovogodišnjeg susreta HNS-ovaca istaknuo je u povodu pete obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju da je zadatak stranke stati u obranu moderne i proeuropske Hrvatske, budući da su se javile "opasne" populističke teze da Hrvatska treba izaći iz EU-a i NATO-a.

Iz HNS-a je medijima upućeno i priopćenje, koje prenosi poruku predsjednika stranke da je "vrijeme da koalicijski partneri uhvate HNS-ov reformski tempo".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu" Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?''

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je rekao da se Hrvatska može najbrže razvijati samo kao dio Europske unije. "Nama je privilegija biti dio velike zajednice koji je najrazvijeniji dio planeta", rekao je i upozorio da su se javili populisti opasnih namjera koji smatraju kako ulazak u EU nije bio dobar potez, zagovaraju izlazak iz Europske unije i nekakvo regionalno povezivanje, predlažu izlazak iz NATO-a i ulazak u neke povijesne unije i regije.

"Ako itko ima zadatak stati u obranu moderne i proeuropske Hrvatske to je onda HNS", poručio je i dodao kako je Europa dom Hrvatske i njezino prirodno okruženje.

"Europska unija prvenstveno je osnovana zbog mira, a ekonomski, društveni, socijalni i ostali benefiti su došli kasnije. A taj mir u toj velikoj europskoj obitelji mogu doživjeti naša djeca i unuci ako budemo vodili proeuropsku politiku i ako budemo vukli naprijed", rekao je Vrdoljak.

Osvrnuo se i na sudjelovanje HNS-a u Vladi rekavši kako je naša zemlja danas bolja nego je to bila prije godinu dana te pohvalio angažman ministrice Divjak i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara kazavši kako rade odličan posao.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Tomislav Stojak je rekao da je vikend u Toplicama Sveti Martin iskorišten i za sjednicu Odbora na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu Kluba saborskih zastupnika i radu Političke akademije HNS-a.

Politička akademija HNS-a svakog srpnja organizira susrete za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne samouprave. Organiziraju se od 2006., a ove godine u Toplicama Sveti Martin bilo je rekordnih 2500 sudionika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene