Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je doradila Zakon o strateškim investicijama. Bit će predstavljen na jednoj od sljedećih sjednica Vlade.


Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak otkriva kako je u novoj verziji Zakona jasnije naznačeno da niti jedan projekt ne može biti realiziran na prostoru koji planom nije predviđen za gradnju.

Vezani članci Istraživanje o koronavirusu Istraživanje Dnevnika Nove TV: Vlada ima gotovo nezabilježenu potporu građana u borbi protiv epidemije koronavirusa Andrej Plenković Plenković o rezanju radnih prava: "Nije se još ni prašina slegla, a već su krenuli spinovi"

Vrdoljak dodaje kako Zakon nikada nije zadirao u prodaju bilo kakvog javnog dobra, već mu je jedini cilj ubrzavanje birokratskih procedura kod investicije.

>> Vrdoljak poduzetnicima poslao UPITNIK s 95 pitanja - dao im dva tjedna za odgovor

'Prvi kriterij koji projekt mora ispuniti da bi uopće došao na listu da bi se kandidirao za listu strateških projekata je da je sukladan prostorno planskoj dokumentaciji. To znači da sve one investicije koje su danas usporene, zaustavljene ili nisu u realizaciji zbog tromosti administracije od 3 do 5 puta će bit brža realizacija ovim Zakonom', rekao je Vrdoljak.

O Zakonu o strateškim investicijama bit će riječi i u Dnevniku u 19:15! U razgovoru s ministrom Vrdoljakom predstavljamo glavne adute za privlačenje i poticanje investicija, a time i oživljavanja gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook