Ivan Todorić vratio se u Hrvatsku i u ponedjeljak prijepodne ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Ivan Todorić vratio se u Hrvatsku i ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu, potvrdila je za Novu TV njegova odvjetnica Jasna Novak.

Vezani članci Milica Mihajlović i Ivan Todorić Najmlađi Todorić i njegova lijepa partnerica Milica dobili su drugo dijete, neobično ime djevojčice otkrili su na Instagramu Milica Mihajlović i Ivan Todorić Trudna partnerica najmlađeg Todorića osvježila imidž i ponosno pokazala trudnički trbuh

Odvjetnica Novak izjavila je u ponedjeljak da je njezin branjenik, osumnjičen u slučaju Agrokor, iznio kratku obranu u Državnom odvjetništvu, ali nije odgovarao na pitanja.

Mlađi sin Ivice Todorića došao je na razgovor u terminu koji su odredili u državnom odvjetništvu, kazala je Novak ispred zgrade Županijskog suda.

Mlađi Todorićev sin bio u Švicarskoj i Americi

"Iznio je kratku obranu i za sada nije odgovarao na pitanja, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta", dodala je odvjetnica, potvrdivši da je ranije bio službeno odsutan u Americi i Švicarskoj.

"Stavljaju mu se na teret identična kaznena djela kao i svima ostalima – zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i neuredno vođenje poslovnih knjiga. Njegove planove za sada ne znam, ali supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće, praktički kroz nekoliko dana bi trebala roditi pa vjerujem da će iz tog razloga morati otići iz Hrvatske. Ali, naglašavam, svakom pozivu bilo suda, državnog odvjetništva ili nekog drugog organa, on će se odazvati", kazala je Novak.

Nije htjela odgovoriti na pitanja novinara zna li Ivan gdje mu je otac Ivica koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i za njim je raspisana tjeralica nakon što mu je jedinom od 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor prošlog tjedna određen istražni zatvor.

Ivan još nije došao u Kulmerove dvore

"Ante Todorić jutros je odletio iz Hrvatske i otišao za London, a gdje je Ivica Todorić to ne zna apsolutno nitko.

Njegov sin Ivan Todorić danas je dao iskaz pred tijelima kaznenog progona. Bila je najava da će doći u obiteljsku kuću u Kulmerove dvore, gdje je njegova majka, ali zasad se to nije dogodilo.

Čeka se što će biti sa žalbom koju su odvjetnici Ivice Todorića uputili na zagrebački Županijski sud. Odvjetnici su potvrdili da je ta žalba upućena, međutim na sudu doznajemo da se o njoj neće raspravljati sve dok Ivica Todorić ne bude u Hrvatskoj. Čeka se njegova nova reakcija i što će napraviti, što će odlučiti. Sudeći po onom zadnjem što je napisao na blogu on zasad nema niti najmanju namjeru vratiti se u Hrvatsku dok ne prikupi sve dokaze koji su mu potrebni za ovaj kazneni progon. Po svemu sudeći to bi moglo potrajati.

Što se tiče njegovog sina Ivana, on je dao iskaz i slobodno odšetao iz zgrade Držanog odvjetništva i sad može ić kud god želi jer ne postoji bilo kakva pravna zapreka da putuje gdje god poželi", izvijetio je za Vijesti Nove TV reporter Andrija Jarak.
 

Osumnjičeni ostaju na slobodi, čeka se povratak Ivice Todorića

Podsjetimo, prošli tjedan sudac istrage odredio je da se 14 osumnjičenih u aferi Agrokor, među kojima je i Ivan Todorić, brani sa slobode. U ponedjeljak je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo žalbu državnog tužiteljstva na ovu odluku, tako da osumnjičeni i dalje ostaju na slobodi.

Istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića čiji se povratak u Hrvatsku još čeka, a za kojim je raspisana tjeralica. On je na svom blogu poručio da će se vratiti kada prikupi dokaze da nije kriv.

U Hrvatsku se prošli tjedan vratio Todorićev stariji sin Ante koji je dao iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu gdje je porekao sve što mu se stavlja na teret.

Odvjetnik Rajko Čogurić potvrdio nam je da je Ante Todorić danas opet napustio Hrvatsku i otišao u London.

"Vratio se u London iz poslovnih razloga"

O povratku Ante Todorića u London razgovarali smo s njegovim odvjetnikom Franom Olujićem koji je rekao da u tome nije bilo nikakvih prepreka.

"Kao što znate odlukom Izvanraspravnog vijeća odbijena je žalba Državnog odvjetništva te je moj klijent bio slobodan kao i svaki drugi građanin napustiti RH. Mi smo i najavljivali tijekom svih ovih dana da će on doći u Hrvatsku što je i ispunio obećanje. Isto tako najavljivali smo da će se vjerojatno nakon par dana vratiti u London jer sad tamo živi i radi, prije svega vratio se iz poslovnih razloga", rekao je Olujić.

Na pitanje što sada radi obrana, Olujić je rekao da su tek sad stekli pravo uvida u spis.

"Mi ćemo to u najkraćem vremenu i učiniti. S tim da se tu pojavljuje niz tehničkih poteškoća s obzirom da je spis navodno vrlo opsežan i da navodno broji preko 100.000 stranica. Trebat će to sve preslikati, kopirati i tek iza toga mi se možemo zapravo spremati za našu obranu", rekao je.

Na pitanje zna li gdje je Ivica Todorić i je li se njegov klijent čuo sa svojim ocem, Olujić je odgovorio kako je prema njegoim informacijama Ivica Todorić izvan Hrvatske, a jesu li njih dvojica u kontaktu to, kaže, nije u mogućnosti potvrditi.

Prate li službe Ivicu Todorića i jesu li ga locirale kaže da ne zna. (Hina/Ma.B./I.P.M.)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju