Robert Matalin, tata koji je prikupljao donacije za lažnu bolest, vratio se i – prijeti ljudima.

Galerija


Tvrdio je da ima leukemiju i putem donacija prikupio stotine tisuća kuna za liječenje, no nakon što ga je Ema Branica raskrinkala u prilogu Provjerenog, Robert Matalin nestao je sa svojom djevojkom Doris.

Vezani članci Tvornica DIV grupe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kninska tvornica u kojoj su tragično preminula dvojica radnika neprekidno krši zakone: Inspekcija ih prijavila čak 14 puta Bazna stanica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bazne stanice niču upravo tamo gdje se ne smiju postavljati: ''Zašto ih u Beču ili Parizu ljudi nemaju pod prozorom?"

Na dan kada je prilog emitiran svojim bližnjima poslali su fotografije da su odletjeli, rekli su, u Tursku. No sada kada su se vratili, pojedinci kažu kako im prijete, i to zbog upita na društvenim mrežama hoće li dobiti natrag svoj novac.

„Polomit ću ti ruke i noge, a ti me odi sad prijavi policiji. To ti je moj savjet", sadržaj je poruke koju su „Provjerenom“ ustupili sugovornici koji su zbog straha htjeli ostati anonimni.

Nekima je Matalin imao potrebu i osobno ući u dvorište.

„On se vratio tu s ceste, da bi mi došao na dvorište i onda me pitao kakav je problem u komunikaciji. Prvo sam mislio da je to nekakva šala ili nekakav skeč, a onda sam ga pitao u čemu je problem. Odgovorio mi je da je problem to što mi komentiramo na Facebooku“, ispričao je susjed Mario Čuk.

Podsjetimo, Provjereno je razotkrilo na prvi pogled dirljivu priču o mladom tati koji se bori sa zloćudnom bolešću. Nitko nije posumnjao da suze tate Roberta nisu iskrene pa nitko nije tražio dokaze - već su mu svi velikodušno uplaćivali donacije. Sveukupno je dobio gotovo pola milijuna kuna, a nakon što  ga je otkrilo Provjereno, pobjegao je iz zemlje.

 Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom koje je na rasporedu u 22:30.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:30 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno. 

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.