Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrilo ga Provjereno

Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije. Sada još i prijeti: "Polomit ću ti ruke i noge..."

Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 18
Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 18 Provjereno
Aktualno Galerija Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 18 Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 18 Foto: Provjereno Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 16 Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 16 Foto: Provjereno +0 Vratio se tata koji je lažirao bolest pa skupljao donacije (Foto: Provjereno) - 17 Galerija 1/3 >>
Robert Matalin, tata koji je prikupljao donacije za lažnu bolest, vratio se i – prijeti ljudima.

Tvrdio je da ima leukemiju i putem donacija prikupio stotine tisuća kuna za liječenje, no nakon što ga je Ema Branica raskrinkala u prilogu Provjerenog, Robert Matalin nestao je sa svojom djevojkom Doris.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Na dan kada je prilog emitiran svojim bližnjima poslali su fotografije da su odletjeli, rekli su, u Tursku. No sada kada su se vratili, pojedinci kažu kako im prijete, i to zbog upita na društvenim mrežama hoće li dobiti natrag svoj novac.

„Polomit ću ti ruke i noge, a ti me odi sad prijavi policiji. To ti je moj savjet", sadržaj je poruke koju su „Provjerenom“ ustupili sugovornici koji su zbog straha htjeli ostati anonimni.

Nekima je Matalin imao potrebu i osobno ući u dvorište.

„On se vratio tu s ceste, da bi mi došao na dvorište i onda me pitao kakav je problem u komunikaciji. Prvo sam mislio da je to nekakva šala ili nekakav skeč, a onda sam ga pitao u čemu je problem. Odgovorio mi je da je problem to što mi komentiramo na Facebooku“, ispričao je susjed Mario Čuk.

Podsjetimo, Provjereno je razotkrilo na prvi pogled dirljivu priču o mladom tati koji se bori sa zloćudnom bolešću. Nitko nije posumnjao da suze tate Roberta nisu iskrene pa nitko nije tražio dokaze - već su mu svi velikodušno uplaćivali donacije. Sveukupno je dobio gotovo pola milijuna kuna, a nakon što  ga je otkrilo Provjereno, pobjegao je iz zemlje.

 Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom koje je na rasporedu u 22:30.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:30 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno. 

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene