Nakon sedam mjeseci korona tišine, u Ravne kotare vratio se Benkovački sajam! Na štandovima sve od igle do lokomotive, a u Benkovcu nekoliko tisuća ljudi. Na šarenom i živopisnom sajmu bila je naša Sanja Jurišić.

Galerija Sajam u Benkovcu - 4 Sajam u Benkovcu - 6 Sajam u Benkovcu - 5 +2 Sajam u Benkovcu - 3

Marin Franić iz Drniša na Benkovački sajam došao je već u četiri sata ujutro. Svakog desetog u mjesecu Benkovački sajam posjeti i do deset tisuća ljudi. Posljednjih sedam mjeseci sajam se nije održavao zbog korone. Za strance to je čista egzotika, za domaće ljude zabava.

Vezani članci Crikvenica Tek što su otišli jedni, dolaze novi turisti: Na hrvatskoj rivijeri se iščekuje proslava Nove godine Slika nije dostupna Karamarko u izdanju u kakvom ga ne viđamo često

"Ja sam ovdje došao čisto iz zafrkancije i meni je šou gledati i slušati ove ljude i ova cjenkanja. Zafrkancija je, kao neki film", kazao nam je Franko iz Prkosa. Ivanu iz Unešića otvaranjem sajma je laknulo. "Nemoj mi govoriti ništa, odušio sam danas kad sam došao. Vidiš ljude, vidiš sve, kupiš što ti treba, sad mi je duša na mjestu."

"Idemo dalje, nikoga nisam prevario šest mjeseci. Nisam imao priliku, bila je korona", čulo se sa jednog štanda.

No nisu samo ljudi iz Hrvatske oduševljeni otvorenjem. I Paco iz Senegala stigao je u Benkovac, i to već drugi put. Kaže da je došao jer voli ljude. "Bila sam ovdje prije pet godina i jedva sam dočekala ponovno biti ovdje. Sretna sam", oduševljena je i turistica iz New Yorka Lauren.

Na sajmu se prodaje i domaća janjetina. Mesar iz Sinja prodaje ju za 180 kuna po kilogramu. Na sajmu ima i janjetine, a prodavač kaže da je ona tek desert. Na sajmu ima i domaće slanine, prodaju se i životinje koje su još uvijek žive poput pilića, kunića...

Novinarka Nove TV Sanja Jurišić upitala je Branimira Majicu na sajmu zašto je došao. "Društveni život, kontakt s mušterijama i prijateljima i sve ostalo", dio je razloga koje je naveo.

Više o ovoj temi doznajte iz videa priloženog uz tekst.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju