Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tri tjedna

VRATIO SE Vlak HŽ-a stigao u Osijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlak je na teritoriju Mađarske zadržan prije tri tjedna.

U 10.39 sati prema Hrvatskoj je krenuo vlak HŽ-a koji je prije tri tjedna zadržan na teritoriju Mađarske nakon što su njime u susjednu državu prevezene izbjeglice. Nešto iza podne stigao je u Osijek, a na putu se samo kratko zadržao u Belom Manastiru.

Pročitajte i ovo Turistički vlakić, ilustracija Policija objavila detalje Fantomski turistički vlakić: Nije vozio nijedan dan, a poduzetnik uzeo više od 32.000 eura Slika nije dostupna Put prema granici PUNO JE OZLIJEĐENIH I BOLESNIH Nepokretnu djevojku obitelj nosi na šatorskom krilu

Lokomotiva će biti poslana u Vinkovce, dok će druga lokomotiva deset vagona prevesti do Zagreba na čišćenje. Prije polaska strojovođa je provjerio vlak i poručio da je sve u redu i da nema nikakvih poteškoća.

VRAĆA SE VLAK Hrvatska će Mađarima ispostaviti račun za ležarinu

'Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije RH Vlade Dominića i direktora mađarske policije Karolyja Pappa, koji je održan 1. listopada u Letenyu, za 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj. Povrat će biti na graničnom prijelazu Beremend - Baranjsko Petrovo Selo", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije', piropćilo je u srijedu Ravnateljstvo policije.

O povratku vlaka HŽ-a u Hrvatsku u srijedu je govorila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavivši novinarima da je, nakon jučerašnjih konstruktivnih razgovora, mađarska strana odlučila Hrvatskoj vratiti vlak koji je već tri tjedna na njezinom teritoriju.

Inače, Mađarski mediji pišu, pozivajući se na neslužbene izvore, kako Mađarska neću zatvarati granicu dok u Hrvatskoj ne prođu izbori.(Hina/Ma.B./M.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene