Vlak je na teritoriju Mađarske zadržan prije tri tjedna.


U 10.39 sati prema Hrvatskoj je krenuo vlak HŽ-a koji je prije tri tjedna zadržan na teritoriju Mađarske nakon što su njime u susjednu državu prevezene izbjeglice. Nešto iza podne stigao je u Osijek, a na putu se samo kratko zadržao u Belom Manastiru.

Vezani članci Slika nije dostupna Mađarska policija zaustavila vlak s migrantima u Bicskeua Slika nije dostupna PROVJERAVAJU SE DOKUMENTI 'Prekrcani' vlak zadržan na granici

Lokomotiva će biti poslana u Vinkovce, dok će druga lokomotiva deset vagona prevesti do Zagreba na čišćenje. Prije polaska strojovođa je provjerio vlak i poručio da je sve u redu i da nema nikakvih poteškoća.

VRAĆA SE VLAK Hrvatska će Mađarima ispostaviti račun za ležarinu

'Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije RH Vlade Dominića i direktora mađarske policije Karolyja Pappa, koji je održan 1. listopada u Letenyu, za 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj. Povrat će biti na graničnom prijelazu Beremend - Baranjsko Petrovo Selo", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije', piropćilo je u srijedu Ravnateljstvo policije.

O povratku vlaka HŽ-a u Hrvatsku u srijedu je govorila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavivši novinarima da je, nakon jučerašnjih konstruktivnih razgovora, mađarska strana odlučila Hrvatskoj vratiti vlak koji je već tri tjedna na njezinom teritoriju.

Inače, Mađarski mediji pišu, pozivajući se na neslužbene izvore, kako Mađarska neću zatvarati granicu dok u Hrvatskoj ne prođu izbori.(Hina/Ma.B./M.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook