Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirjani Sanader još nisu vraćena računala oduzeta u sklopu istrage.


HHO je u subotu izvijestio da je dobio jamstva kako će računala biti vraćena početkom tjedna. Predsjednik HHO-a, Ivan Zvonimir Čičak, iznoseći zaključke HHO-a o navodima Mirjane Sanader, rekao je da se ona požalila kako policija još nije vratila oduzeta računala, koja su njoj i njezinoj kćeri, kako je navela, sredstvo rada.

Vezani članci Dinko Puljašić i Mario Pilon USKOK potvrdio: Provodimo istragu protiv gradonačelnika Požege i njegova zamjenika Dragan Kovačević Sporni ugovori i projekti koji su tvrtku oštetili za čak 10 milijuna kuna: Dnevnik Nove TV doznaje nove detalje u aferi Janaf

>> 'M. Sanader je kćerima navodno uplaćivala 1.000 kn mjesečno'

Na konferenciji za novinare Čičak je izjavio kako je HHO dobio obećanje od USKOK-a i MUP-a da će računala biti vraćena početkom ovoga tjedna, ukoliko u njima ne budu pronađeni sadržaji koji bi mogli biti predmetom istrage. U tom slučaju, rekao je, policija će zadržati tvrde diskove s podacima.

Podsjetimo, HHO je u subotu iznio svoje zaključke o žalbi Mirjane Sanader. Između ostaloga, u HHO-u su zaključili kako se dio medija nekorektno ponio prema obitelji Ive Sanadera, ali je naglašeno kako je i sama Mirjana Sanader odgovorna za medijsku pompu, kada je pozvala medije jer ih je policija legitimirala ispred kuće.

Što se tiče prigovora zbog nemogućnosti podizanja osobnog dohotka u banci i javne objave stanja na bankovnom računu, mišljenje članova odbora bilo je podijeljeno. Naime, kako je izvijestio Čičak, dio članova smatrao je da interes javnosti ima prevagu nad bankovnom tajnom, a pravnici su pak iznijeli stav da je iznošenje podataka u javnost o stanju na računima povreda zakonom zajamčene bankarske tajne.

O, kako je rekao, spornoj isplati 130.000 kuna, Čičak je izvijestio da se ne radi o toj svoti, već o 110.000 kuna, koji su, kako kaže, kao autorski honorar za knjigu i plaće Mirjani Sanader isplaćeni 14. prosinca 2010. četiri sata prije sudske blokade naloga.

Govoreći o računima dviju kćeri bivšeg premijera, Čičak je rekao da se navodno radi o novcu koji je Mirjana Sanader svaki mjesec po tisuću kuna uplaćivala na njihove račune, ali je dao do znanja da ne zna koliko vremena unatrag.