Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZALUD MU BIJEG

Policija pronašla vozača koji je uletio u poslovni prostor u Heinzelovoj, pogledajte i koliku će kaznu platiti

Nesreća na Heinzelovoj
Nesreća na Heinzelovoj Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Zagrebačka policija izvijestila je u srijedu kako je uhitila vozača koji je u petak naletio vozilom na poslovni objekt u Heinzelovoj ulici pa pri bijegu još turirao i proklizavao te da je već na sudu i kažnjen, među ostalim s više od tisuću eura novčane kazne.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vozač je na sudu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1010 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, priopćila je danas policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi takav u 25 godina VIDEO Stravični tornado u Francuskoj: Podizao krovove, drveće, zemlju... Ilustracija ovo morate znati Znate li kolika je kazna ako napustite mjesto prometne nesreće? Moguć je i zatvor

Nesreća se dogodila u petak, 20. siječnja oko 3,30 sati kada je 25-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf zagrebačkih registarskih oznaka. Po Ulici grada Vukovara vozio je prema zapadu, a na raskrižju s Heinzelovom, skrenuo je lijevo u smjeru jugoistoka, to jest na kolnik Heinzelove ulice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazneno prijavljen Novi užas na cesti: Oduzeo prednost i pokosio motociklista koji je smrtno stradao

Prilikom skretanja nije prilagodio brzinu pa je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na meki teren s jugozapadne strane raskrižja.

U nastavku nekontroliranog kretanja, naletio je u zidani parapet, a potom u zid i staklene stijene poslovnog objekta na kućnom broju 74 koji je u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Dok se udaljavao s mjesta nesreće i pokušavao izvlačiti vozilo, vozač je stvarao veliku buku jer su dodatno pucali betonski i stakleni dijelovi objekta. Vozač je pri tome podizao broj okretaja motora pa je došlo i do proklizavanja pogonskih kotača.

Pročitajte i ovo Ilustracija OČEVID U TIJEKU Teška prometna nesreća u Karlovcu: Kod naplatnih kućica poginuo vozač automobila

Vozač je potom s vozilom pobjegao s mjesta događaja kako bi ga sakrio na području Peščenice. Vozilo su tamo pronašli policijski službenici koji su nedugo kod vozila zatekli i vozača te ga uhitili.

Vozač je po završetku kriminalističkog istraživanja bio prepraćen na nadležni sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene