Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pravilnik

Novi udar na novčanike vozača: Poskupljuje registracija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnje plaćanje po kubičnim centimetrima zamijenilo bi se obračunavanjem po težini vozila. Vozači, struka, ali i udruga prijevoznika negoduju.

Vozači bi uskoro mogli osjetiti novi udar na novčanik. Zbog novog pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu cesta registracija bi mogla biti skuplja i za 800 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija EU direktiva Stiže važna promjena za vozače: Mijenja se naplata prometnih kazni Vozači najavljuju štajk (Foto: Dnevnik.hr) ŠTRAJK VOZAČA AUTOBUSA Očajni su i poručuju: "Budite sigurni - ako se ne napravi pomak, paralizirat ćemo Hrvatsku. Voda nam je došla do grla"

Tristo opasnih šahtova prijeti vozačima na hrvatskim cestama

Novost je u tome da bi se dosadašnje plaćanje po kubičnim centimetrima zamijenilo obračunavanjem po težini vozila. Vozači, struka, ali i udruga prijevoznika negoduju zbog toga. Ističu kako su vozači dočekali liberalizaciju cijena osiguravatelja, a s novim pravilnikom, cijene bi se vratile na staro.

'To nije jedini prihod za cestarine jer se to naplaćuje i putem benzina i svih ostalih stvari, svakako je previsoko', konstatirao je Damir iz Zagreba.

'Mislim da je trebalo unutarnjom preraspodjelom sredstava na bilo koji način izbjeći povećanje nameta na vozače', rekao je prometni stručnjak, Ivan Dadić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene