Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

Nemojte biti lijeni: Vozačima koji ne očiste svoj automobil od snijega prijeti "paprena" kazna

Automobili pod snijegom (Foto: Pixell)
Automobili pod snijegom (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Vozače je jutros dočekao snijeg na automobilima, a padat će i tijekom dana. Ono čega možda mnogi nisu svjesni je da zbog neočišćenog snijega na vozilu mogu dobiti kaznu od 700 kuna.

Osim što moraju imati obaveznu zimsku opremu, vozači su, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama dužni očistiti svoj automobil od snijega.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Prema članku 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač može dobiti novčanu kaznu u iznosu od 700 kuna ako upravlja vozilom na kojem ima snijega i leda, a zaustavi ga policija.

Svi koji voze vjerojatno su se bar jednom našli u situaciji kada im je s vozila ispred njih na vjetrobransko staklo dolepršao snijeg koji ih je ometao u vožnji. Ovakve situacije mogu biti potencijalno vrlo opasne, a s obzirom na visinu kazne, i vrlo nezgodne za novčanike. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene