Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima li tomu kraja

Šok za šokom - od ponoći bi gorivo opet moglo poskupjeti: Za spremnik dizela gotovo 20 kuna više, a dobrih vijesti nema ni za ostala goriva

Prema neslužbenim informacijama prosječni spremnik dizela mogao bi bi biti skuplji za 19,5 kuna.

Kako je objavio portal Cijenegoriva.com spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji za 13 kuna, a prosječni spremnik dizela za čak 19,5 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno je Vlada objavila nove cijene goriva Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto

Prošlog tjedna nije bilo poskupljenja autoplina, no sad bi i prosječni spremnik LPG-a mogao biti skuplji za 15 kuna.

Sve veću inflaciju i rast cijena hrane i goriva u ponedjeljak je komentirao i ministar financija Zdravko Marić koji kaže da su i druge zemlje u istim problemima.

Naftni stručnjak Davor Štern prošlog je tjedna u Dnevniku Nove TV objasnio zašto cijene goriva u posljednje vrijeme stalno rastu.

"Činjenica je da je nafta zadnjih tjedana nešto poskupljuje, došlo je do porasta industrijske aktivnosti, prvenstveno u Europi. 0,31 posto porasla je i potrošnja stanovništva, tako da je došlo do veće potražnje i time do većih cijena", kazao je naftni stručnjak novinarki Nove TV Lini Dollar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene