Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Provedena istraga

Vozač autobusa kriv za nesreću u kojoj su poginuli češki turisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon provedene istrage o nesreći češkog autobusa, da se zaključiti da je nesreću prouzročio vozač.

Općinsko državno odvjetništvo u Gosipiću objavilo je danas kako su provedene potrebne radnje kako bi se utvrdili razlozi zbog kojih je došlo do skretanja češkog turističkog autobusa s kolnika, pri čemu je poginulo osam osoba, a 44 su ozlijeđene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici Autobus u Rijeci - 4 Završen očevid Detalji nesreće u Rijeci: "Pješakinja je prelazila na crveno svjetlo"

'Iz provedenih dokaznih radnji i izvida proizlazi da je do prometne nesreće došlo na način da je autobus koji se kretao iz smjera Zagreba prema moru, skrenuo lijevo preko preticajne prometne trake te je bez ikakve reakcije vozača, skretanja ili kočenja, udario u metalnu ogradu i metalni stup.

Kako iz prikupljenih dokaza proizlazi da je autobusom u trenutku nesreće upravljao češki državljanin (1955.) koji je u istoj smrtno stradao, kazneni se postupak ne može pokrenuti', stoji u priopćenju koje su objavili na svojoj internetskoj stranici. Iz toga proizlazi da je nesreću skrivio vozač.

>> Evo kako je krenula akcija spašavanja čeških putnika!

Podsjetimo, ova stravična prometna nesreća dogodila se 23. lipnja na autocesti A1 kod tunela Krpani. Državno dovjetništvo provelo je očevid te su ispitali svjedoke, a naloženo je i provođenje više dokaznih radnji (vještačenje tehničke ispravnosti vozila, prometno vještačenje, obdukcija tijela preminulih osoba i toksikološka analiza).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene