Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upoznajte spasioce

Evo kako je krenula akcija spašavanja čeških putnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je priča o ljudima koji su u roku od 6 minuta stigli na mjesto nesreće na kojem je živote izgubilo 8 čeških turista.

U gospićki centar 112 nešto prije 4 sata ujutro u subotu stigla je strašna dojava. Autobus se prevrnuo na bok, puno je ozlijeđenih. Prva medicinska ekipa stigla je za šest minuta.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Tragedija Teška nesreća kod Sesveta: Autobus udario ženu, preminula je

'Imali smo dojavi u o prevrtanju busa, digli smo sve službe koje smo imali na vrijeme', rekao je Ante Karić, vozač hitne pomoći i skromno dodao kako su u samo 6 minuta stigli na mjesto nesreće zato što nije bilo gužve na cesti.

Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan. Svud uokolo po asfaltu ozlijeđeni i mrtvi putnici. U takvim situacijama prisebnost je najvažnija. Kaže iskusni liječnik koji je odmah dignuo sve raspoložive timove i helikopter HRZ-a.

'Kad su spomenuli autobus, znao sam da će biti katastrofa. Istog trena sam nazvao doktora i vozača i rekao da idemo u akciju', rekao nam je medicinski tehničar Damir Adaković.

>> Ostojić ponosan na liječničke timove: 'Obavili ste sjajan posao!'

'Naš mentalni sklop je tako naučen da u vrlo kratkom vremenu donosimo sudbonosne odluke', dodao je dr. Edo Emer.

Češki liječnici i policajci puni su hvale za hrvatske kolege. Mnogi su životi spašeni zahvaljujući brzoj reakciji i dobroj koordinaciji svih hitnih službi s područja Like.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene