Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Odjelu za online komuniciranje Vlade RH rade četiri osobe - jedna u stalnom radnom odnosu, jedna po principu 'rotirajuća vrata', jedna osoba po ugovoru o djelu te jedna preko studentskog ugovora.


Iako je Vladina internet ofenziva na društvenim mrežama predstavljana kao volonterski rad, Vlada je danas objavom na Twitteru pokazala kako to nije slučaj.

Vezani članci Vlada odlazi na more - 8 Vlada ostavlja užareni Markov trg i odlazi na godišnji odmor, pogledajte gdje će ministri odmarati: ''Zaboravite moj broj telefona idućih dana'' Sjednica Vlade RH - 4 Vlada donijela brojne kadrovske odluke: Ante Ćorušić novi predsjednik Upravnog vijeća klinike Fran Mihaljević, Salapić novi državni tajnik

>> Josipović: I ja sam volontirao, razmišljam da u svojem Ured angažiram mlade

'U Odjelu za online komuniciranje trenutačno je angažirana jedna državna službenica u stalnom radnom odnosu, jedan državni službenik primljen na temelju principa rotirajuća vrata, dakle na mandat koji je vezan uz mandat predsjednika Vlade. Samo jedna osoba angažirana je na ugovor o djelu. Također, jedna je osoba u angažmanu preko studentskog ugovora, a jedna je plaćena isključivo tijekom školskih praznika jer je riječ o srednjoškolcu', stoji u objavi Vlade na Twitteru.

Jedini ugovor o djelu, spomenut u objavi, kreće se između pet i šest tisuća kuna netto. 'Dolaskom u Vladu 23. prosinca, zatekli smo šest osoba na ugovoru o djelu koji su otkazani. Oni su se kretali u iznosima od 3.500 do 7.500 kuna. Kroz godine bilo je i ugovora o djelu u iznosima višim od 15.000 kuna, a broj angažiranih na ugovor o djelu u pojedinim mjesecima dosezao je i do 15 ljudi', ističe se u objavi.

O radu na društvenim mrežama u sklopu Vlade, iz Banskih dvora su već ranije dali odgovore. 'Uredbom o Uredu predsjednika Vlade RH (koji je stupio na snagu 12. siječnja 2012.) formiran je Odjel za online komunikaciju - do tada ta radna mjesta nisu postojala. Slične poslove radila je u prošloj Vladi skupina ljudi na ugovor o djelu. Ustroj više odjela je u tijeku, a Vlada će do okončanja ustroja rad volontera pokušati regulirati ugovorom o djelu. Sigurno ni na koji način ne krši i neće kršiti zakon', podsjećaju u Vladi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.