Trgovački centar, ilustracija
Trgovački centar, ilustracija Foto: Getty Images

Volonteri udruge Mali Zmaj podijelili su iskustvo iz Arena Centra u Zagrebu u kojemu su ih zaštitari pretresli dok su obavljali kupovinu jer su, tvrde, u rukama imali popis stvari za kupovinu.


Udruga Mali Zmaj prikupila je 30.000 kuna za poklone kojima će razveseliti oko 50 djece. U Arena Centru u Zagrebu, u kojemu su kupovali poklone, doživjeli su neugodno iskustvo koje su podijelili s pratiteljima na Facebooku.

Vezani članci Profesor Baltazar se vraća! Profesor Baltazar se vraća! Zabavite se u iščekivanju simpatičnog znanstvenika PR Müller napokon u najvećem shopping centru u hrvatskoj metropoli

''Usred cijele te ludnice i 20-ak kupljenih poklona po dječjim željama, zaskočio nas je neki nadobudni security tip i krenuo napadati. Bili smo mu sumnjivi jer imamo nekakav popis i nešto zapisujemo.

Nije ga uopće zanimalo što radimo, nego nas je prilično agresivno verbalno napadao i prijetio. Tražili smo da se predstavi i da pozove nadređenog, ali nije htio'', kažu iz Udruge i nastavljaju da je ubrzo došlo pojačanje.

''I okružilo nas je jedno pet-šest nekakvih izbacivača i krenuli su nas napadati da je zabranjeno prošenje. Mi nismo nikog ništa prosili, samo smo imali u rukama popis na kojem smo križali što smo kupili.

To je bilo dovoljno da nas 10 minuta šikaniraju i maltretiraju ljudi koji si očito daju malo previše ovlasti, iako ne vjerujem da po zakonu itko ima pravo pitati što piše na papiru koji imaš u rukama dok hodaš po trgovačkom centru'', napisali su iz udruge Mali Zmaj. 

Moram vam ispričati što nam se upravo dogodilo u Arena centru. Išli smo potrošiti 30 tisuća kuna koje ste nam uplatili...

Posted by Mali zmaj on Sunday, November 22, 2020

Oglasili se iz Arene

U komentarima su se oglasili i iz Arena Centra. ''Neopisivo nam je žao što ste doživjeli tako neugodno iskustvo u Arena Centru. Opisano ponašanje zaštitara nikako ne odgovara stavu i politici poslovanja Arena Centra.

Arena Centar ulaže velike napore da baš svaki posjet prođe što ugodnije i sigurnije za sve posjetitelje'', napisali su i zamolili volontere da im dostave informacije o točnom vremenu i lokaciji događaja kako bi mogli istražiti što se dogodilo.