Aleksandar Vučić u subotu je na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda bio na predstavljanju novih helikoptera srpske vojske.

Galerija


Vojska Srbije u subotu je predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda nazočio je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da su tom nabavom „značajno pojačane performanse i kapaciteti VS“.

Vezani članci Srpska vojska kontrolira sve granične prijelaze - 1 Izvanredno stanje u Srbiji: Duge cijevi na ulicama Beograda, tenkovi i vojska na graničnim prijelazima Aleksandar Vučić Vučić o novim mjerama protiv širenja koronavirusa: "Uvodimo zabranu kretanja svima od 20 sati do pet sati ujutro, vojska preuzima sve bolnice"

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i "značajno bolja situacija" u državnom proračunu, a kupljeni su "uz znatan popust i olakšice" koje je Srbiji dala ruska strana.

Zahvalivši "ruskim prijateljima", Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju „vražjim kočijama“, ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

„Kada pogledate kako strojevi izgledaju jasno vam je zašto za njih kažu da su strah i trepet i zašto ih neki nazivaju ‘vražjim kočijama‘. Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba“, istaknuo je Vučić.

Rusija je helikopetere isporučila nekoliko mjeseci prije roka, a u Beograd su dopremljeni teretnim zrakoplovom ruske vojske dva dana uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandara Vučića s ruskim šefom države Vladimirom Putinom u Sočiju 4. prosinca. (Hina)