Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27. obljetnica HRM-a

Nova postrojba vojske u Pločama pokazala što može

Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Hrvatska ratna mornarica slavi 27 godina. Središnja svečanost održana je u Pločama - koje su dobile i svoju postrojbu. Otvorena je vojarna 116. brigade.

Vojska se vratila u Ploče i to na 27. obljetnicu Hrvatske ratne mornarice. Što sve zna, pokazala je postrojba koja će od danas raditi na ovom području. Sretni što su konačno kod kuće.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić i Hrvoje Krešić Otkrio i kad stižu Rafalei Ministar obrane Ivan Anušić o vojnom roku: "Bit će tri mjeseca. Oni koji završe obuku u cijelosti imat će benefite" Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo"

Postrojba će biti smještena u vojarni koju su svečano otvorili predsjednica i ministar obrane. Dobila je ime po 116. brigadi zbog njezine, ističe ministar, važne uloge u ratu.

"Taj povratak vojske u Ploče je u funkciji mira, sigurnosti, pomoći lokalnom stanovništvu, došla je jedna postrojba, nova sposobnost koja je potrebna hrvatskoj vojski, to je mornaričko desantno pješaštvo", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

Među 158 pripadnika, koji su dobili beretke kao simbol pripadnosti, ima i mladih vojnika. Morali su proći tešku obuku.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ističe kako vojska u Pločama znači ulaganje u razvoj i sigurnost.

"Posebno imamo u vidu nezakonite migracije na području Sredozemlja koje su postale jedan od većih sigurnosnih izazova i prijetnji cijeloj Europi. Povratak Hrvatske vojske u Ploče znači gospodarski i demografski rast", poručila je Predsjednica.

Tome se nadaju i građani Ploča, koji su danas mogli obići brodove ratne mornarice. Nakon otvaranja vojarne u Pločama, ministar najavljuje da će se vojska vratiti i u Varaždin i Pulu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene