Obavijesti Pretražite Navigacija
Kosor predala ključeve

Vojnim invalidima dodijeljeno 89 osobnih vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je na prigodnoj svečanosti na Zagrebačkom velesajmu predala ključeve 89 osobnih automobila 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima (HRVI) prve kategorije na temelju Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Tom prigodom premijerka Kosor im je zahvalila na doprinosu u obrani, oslobađanju i stvaranju hrvatske države. Posebno je naglasila da se Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji dosljedno provodi te da je to zajamčeno i Ustavom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POI: Amerikanci regrutiraju vojne invalide Slika nije dostupna Ratni vojni invalidi prosvjedujući pokušali ući u ured premijera RS-a

Kosor je napomenula kako unatoč recesiji i brojnim bolnim odlukama nisu smanjena prava 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima (HRVI) prve kategorije. Zahvalila im je na potpori koju pružaju vladi u provedbi programa gospodarskog oporavka.

Nakon ostvarenja cilja stvaranja i obrane hrvatske države pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ostvaren i ulazak u NATO savez i Hrvatska je pred skorim ulaskom u punopravno članstvo u Europskoj uniji, a sve to ne bi bilo moguće ostvariti da nije bilo vas, hrvatskih branitelja, i to se nikada ne smije zaboraviti, poručila je premijerka Kosor.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić podsjetio je da Vlada već šest i pol godina provodi program dodjela osobnih automobila 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima (HRVI) prve kategorije. I ove godine unatoč recesiji i gospodarskoj krizi, Vlada je osigurala 13 milijuna kuna za nabavku 147 osobnih vozila koja će biti dodijeljena najzaslužnijima za stvaranje hrvaske države, istaknuo je Ivić. Podsjetio je da je u proteklih šest i pol godina ukupno dodijeljeno 566 vozila.

U ime Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) prve kategorije zahvalio je njezin predsjednik Đuro Glogoški. Dodijeljeno je 89 vozila chevrolet epica od kojih su na njih 32 izvršene posebne prilagodbe kako bi ih mogli koristiti invalidi prema vrsti invaliditeta i svojim potrebama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene