Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi grijesi šefa Croatia osiguranja

Vojković ipak ostaje na čelu Croatia osiguranja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više neće moći istupati u javnosti bez dogovora sa Darinkom Kosorom.

Hrvoje Vojković ostaje na čelu Croatia osiguranja i nakon sjednice predsjedništva HSLS-a koja je trajala gotovo četiri sata. Zanimljivo je da je odluka pod točkom jedan ta da Vojković više neće moći istupati bez dozvole predsjednika stranke Darinka Kosora, a tek druga je da ostaje na čelu CO-a. Ostaje na čelu jer su nadležna tijela, nadzorni odbor i Vlada izjavili da poduzeće dobro posluje.Govoreći o Hrvoju Vojkoviću kao potpredsjedniku HSLS-a, a ne, kako je rekao, kao predsjedniku Uprave Croatia osiguranja, Kosor je rekao da je zaključak predsjedništva da 'niti jedan kontakt, niti jedna komunikacija ne može ići bez koordinacije s predsjednikom stranke'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za otpremnine Hrvoje Vojković tuži Croatia osiguranje za 890 tisuća kuna Slika nije dostupna Zbog Vojkovića smjena u Croatia osiguranju?

'Ovih dana smo bili svjedoci neutemeljenim spekulacijama o velikom sukobu između mene i predsjednika stranke a takvih sukoba nije bilo. Ja mogu samo potvrditi svoju privrženost stranci, predsjedniku stranke i izgradnji liberalne opcije kako smo to utvrdili na predsjedništvu', rekao je Vojković nakon ovih odluka.

Vojkoviću zamjeraju puno toga. Nepravilnosti u radu kao i zapošljavanja po prijateljskoj liniji glavni su razlozi Vojkovićeve smjene. Prva konkretna afera Croatia leasing, a sukob između Darinka Kosora i Hrvoja Vojkovića, eskalirao je posljednjih dana. Naime, Darinko Kosor optužio je svoga stranačkog kolegu kako je premijerki Jadranki Kosor uputio prijetnje da će reći sve što zna, ukoliko ga se bude diralo na poziciji šefa Croatia Osiguranja. Upitan o navodnim prijetnjama koje je Vojković uputio premijerki Jadranki Kosor, Darinko Kosor je novinarima rekao da to pitaju onog tko je poruku prenio i tko ju je primio, dodavši kako 'više to ne želi komentirati'.

>> Kosor: Ne mogu sad o Vojkoviću, ali nije mi prijetio

Prijetnju je navodno uputio posredstvom Damira Mihanovića, člana Uprave Croatia Osiguranja, koji je poruku prenio nekome u Uredu premijerke. Kosorica i Kosor navodno su se nakon nemilog događaja usuglasili o smjeni Hrvoja Vojkovića s čela Croatia osiguranja. Hrvoje Vojković više od pet godina na čelu je Croatia osiguranja, a krajem prošle godine proglašen je menadžerom godine, a sinoć je dobio titulu i prvog menadžera u regiji. Croatia osiguranje već godinama posluje pozitivno, no bez obzira, Vojkoviću se, čini se, trese stolica.

Hvalio se kako je zaposlio 600 prijatelja

'To je tvrtka koja izvanredno posluje koju ja sa svojim kolegama dobro vodim ima dobit za prošlu godinu više nego što je predviđena prema tome ne postoji ekonomska pretpostavka postoji politička', rekao nam je Vojković. No iza dobrih rezultata. stoji navodno i niz nepravilnosti u poslovanju. Jedna od navodnih nepravilnosti je zapošljavanje preko rodbinskih, prijateljskih ili vjerskih veza. Vojković je, priča se po Croatia osiguranju, s Budizma prešao na Islam pa je u sektoru neživotnih osiguranja zaposlio i svog imama. Hrvoje Vojković navodno se hvalio kako je u Croatia osiguranju zaposlio oko 600 svojih prijatelja. Tu nam je priču potvrdio telefonom i nekadašnji direktor Klare, Nikica Petrinec, koji je i sam u osiguranju dobio posao mimo natječaja, no Vojković ovakve priče demantira.

No Croatiju su mnogi su nazivali i utočištem HDZ-ovih i HSLS-ovih kadrova pa tako u fotelji direktora za regionalni razvoj sjedi Stipe Čačija, nekadašnji Sanaderov tjelohranitelj. U Croatiji je zbrinuta je i nekadašnja visoka dužnosnica HDZ-ove mladeži. Brat šefa HSLS-a Darinka Kosora tamo radi kao referent, a muž Đurđe Adlešič na čelu je tvrtke Croatia tehnički pregledi. Bolje upućeni u rad Croatia osiguranja kažu kako je postojala i dvostruka linija zapovijedanja. Jedna je išla od nadzornog odbora i Ivan Šukera, a druga navodno od Marija Zubovića, Sanaderova prijatelja, do Damira Mihanovića, također Sanaderova kadra pa do Hrvoja Vojkovića.

'Pad' još jednog menadžera godine

Krajem godine buknula je i korupcijska afera u kojoj je nestalo 17 milijuna kuna za više od stotinu automobila nabavljanih preko nekoliko auto kuća uz financiranje Croatia Leasinga i sve je pod istragom. Zoran Šangut član uprave lizinga podnio je kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora Krešimira Dretara, u čije su vrijeme sporni ugovori potpisani, a to se Vojkoviću nije svidjelo. 'On je rekao ako ne potpišem demantij jednoga članka u novinama da će on sve što ima negativno iznijeti o meni u javnosti. Ja znam da sam časno odradio svoj posao i da će institucije utvrditi istinu', objasnio je Šangut. Koja je sudbina Hrvoja Vojkovića znat će se nakon predsjedništva stranke. Zlobni već komentiraju kako redom padaju menadžeri godine, a tu titulu nosi i Vojković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene