Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvoje Vojković, nakon što ode s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja, odlazi na mjesto veleposlanika RH u Maroko.


Vojkoviću i Damiru Mihanoviću, predsjedniku i članu uprave CO-a, jučer je i službeno potvrđeno da će Vlada na današnjoj sjednici predložiti Nadzornom odboru njihova razrješenja, vijesti je koju neslužbeno doznaje Večernji list. Dodaje kako se o Vojkovićem odlasku u diplomaciju zadnjih dana piše kao o 'načinu na koji bi se moglo ušutkati čovjeka koji toliko toga zna'.

>> Vlada ostavila Vojkovića na čelu Croatia osiguranja

Vezani članci Veleposlanik Italije u Kongu Luca Attanasio Veleposlanik Italije ubijen u napadu na UN-ov konvoj u Kongu, ministar poručio: "Uložit ćemo sve da rasvijetlimo ovu tragediju" Slika nije dostupna VIDEO: Chavez poželio Olivera Stonea za veleposlanika

Večernji list dodaje kako uskoro istječu mandati desetak veleposlanika, a Vojković je odlučio prihvatiti mjesto u Maroku. Izvori bliski Vladi kažu kako je 'Vojković morao prihvatiti Maroko jer se indija, zasad, ne nudi'. Njegovo imenovanje u diplomaciju morat će potvrditi predsjednik Josipović koji je naglasio kako će inzistirati na moralnosti i stručnosti kandidata te da odluke neće donositi na temelju životopisa već će sa svakim kandidatom osobno razgovarati.