Zenan Karamehmedović (Foto: Dnevnik.hr)
Zenan Karamehmedović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Voditelj odjela u dubrovačkoj Općoj bolnici Zenan Karamehmedović smatra da se deset puta bolje živi od drugih zanimanja, ali ističe da nije loše biti dobar liječnik. Za ministra kaže da mu je prijatelj i da se izgradio radom.


Zenan Karamehmedović, doktor medicine, specijalist interne medicine, gastroenterolog i voditelj istoimenog odjela u dubrovačkoj Općoj bolnici komentirao je opterećenje u bolnici gdje je danas liječnicima pri pregledu pacijenata pomagao i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Vezani članci Milan Kujundžić DORH, USKOK i policija u dvjema zagrebačkim bolnicama, istražuju poteze bivšeg ministra Kujundžića M. Kujundžić, L. Kuščević, G. Marić, G. Žalac, T. Tolušić Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara?

Kazao je kako još ima dvije godine do mirovine, a na internom odjelu ostaje svega šest liječnika jer njih petero ima više od 55 godina.

"Da sam mlad, i ja bih isto razmislio što bih"

"To nam govori da je ovo nepoželjna struka, da to nitko ne želi u ovim turističkim destinacijama. Deset puta se bolje živi od drugih stvari i, pravo da vam kažem, da sam mlad, i ja bih isto razmislio što bih", kaže Karamehmedović.

Na pitanje pomaže li ministru Kujundžiću, odgovara da već 37 godina pomaže svaki dan i daje sve od sebe jer to voli.

"Kujundžić se izgradio radom"

"Nije lako biti liječnik, ali nije loše biti dobar liječnik", smatra Karamehmedović.

"Kujundžić je ministar, moj prijatelj, kolega, ali prije svega ministar koji radi. Teško bih se sjetio nekog drugog iz ove struke, a da je čovjek koji radi, koji je stekao ime radeći. Dakle, on je bio nešto da bi postao netko. Ja to cijenim da je ne znam tko", kaže liječnik Karamehmedović.

On smatra da ima perspektive, ali su potrebne temeljne promjene u društvu.