Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodice i Srima lokalnom stanovništvu besplatno će podijeliti 2.250 kanti za selektivno prikupljanje otpada.


Vodice i susjedno mjesto Srima uskoro će lokalnom stanovništvu besplatno podijeliti 2.250 kanti za selektivno prikupljanje otpada, u sklopu provedbe druge faze projekta 'Očuvaj Vodice' ukupne vrijednosti 304 tisuće kuna bez PDV-a, koji će s 40 posto iznosa sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vodička gradska uprava izvijestila je danas kako će se projektom, koji provodi vodička komunalna tvrtka Leć, osigurati nabava dodatnih 2.250 kanti od 120 litara za selektivno sakupljanje otpada, koje će besplatno biti dodijeljene stanovništvu preostalog dijela Vodica i Srime koji nije bio obuhvaćen prvom fazom projekta.

Vezani članci PR Aktivna Hrvatska tradicionalno u Vodicama Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

>> Odvajanje otpada: Zakon izglasan, vrijeme prolazi, a tko će PLATITI kante?

Prva faza projekta provedena je ovoga proljeća, kada je dio stanovnika grada Vodica dobio kante za selektivno sakupljanje otpada. Za stanovništvo vodičkog zaleđa, naselja Čiste Velike, Gaćeleza, Grabovaca i Čiste Male, za kupnju takvih kanti potrebno je osigurati 34.000 kuna, a Fond će taj iznos sufinancirati s 80 posto, navode iz vodičke gradske uprave.

Radi se o kantama s narančastim poklopcem koje su namijenjene odvajanju korisnog otpada, kartona, papira i PVC ambalaže već u domaćinstvima, čime se provode odredbe Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Na taj se način, ističu vodičke gradske vlasti, omogućuje smanjenje količina deponiranog smeća na odlagalištu i ponovno korištenje korisnog otpada kao sirovine u nastajanju novih vrijednosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook