Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zakonskim okvirima

Kraj agonije? Voda u Zagorju može se piti, u cijevima više nema ugljikovodika

Zamotana pipa u osnovnoj školi u Zagorju (Foto: Dnevnik.hr)
Zamotana pipa u osnovnoj školi u Zagorju (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zamotana pipa u osnovnoj školi u Zagorju (Foto: Dnevnik.hr) Zamotana pipa u osnovnoj školi u Zagorju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Donošenje pitke vode (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Iz Zagorskog vodovoda pozivaju korisnike da prijave ako još zamijete neugodan miris vode, kako bi se pristupilo ispiranju cjevovoda.

Situacija s onečišćenjem pitke vode u pet općina i tri grada u Zagorju postupno se normalizira. Prema posljednjim analizama vode na 18 mjernih postaja, svi parametri su u zakonskim okvirima i u vodi više nema ugljikovodika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

Iz Zagorskog vodovoda pozivaju korisnike da prijave ako još zamijete neugodan miris vode, kako bi se pristupilo ispiranju cjevovoda.

"Glavni magistralni cjevovodi i sekundarni cjevovodi su isprani, ostali su još ti krajnji cjevovodi pošto se radi o jako dugoj mreži. Mi procjenjujemo s našim ekipama koje su na terenu, koje smo poduplali, da će tijekom nedjelje vjerojatno biti sve riješeno", rekao je Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene