Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavilo vladino povjerenstvo

"Može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva": Voda u Slavonskom Brodu zdravstveno je ispravna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda u Slavonskom Brodu ispravna je za piće, objavljeno je u ponedjeljak.

Vladino Stručno povjerenstvo u ponedjeljak ujutro objavilo je kako je voda u Slavonskom Brodu ispravna i slobodno se može koristiti za pić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Pomor ribe u rijeci Orljavi - 6 što se događa? Orljavom već danima plutaju lešine riba, reagirala inspekcija: "Smrad se širi na kilometar..."

Ipak, krizni je stožer odlučio iz preventivnih razloga još koji dan zadržati cisterne i spremnike s pitkom vodom koji su razmješteni na 15-ak lokacija u gradu. Spremnicima su opremljene i sve brodske škole u kojima je jutros počela nastava nakon proljetnih praznika. Iako je voda u slavinama ispravna za piće, mnogi građani odlučili su je do daljnjega ne piti.

Da je voda zdravstveno ispravna na svojim je stranicama, objavio i Grad Slavonski Brod čiju objavu prenosimo u cijelosti:

"Grad Slavonski Brod ovim putem u cijelosti prenosi obavijest Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji, upućenog putem e-maila, o kvaliteti vode u Slavonskom Brodu. Prema obavijesti Stručnog povjerenstva, voda u Slavonskom Brodu je zdravstveno ispravna za piće.

'Poštovani,

Obavijest Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji - 9. travnja 2018.godine

S ciljem pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 9. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz period od tjedan dana zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva.

U skladu s člankom 12. stavkom 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da se učestalost uzorkovanja i kontrole crpilišta kao i mreže od strane javnog isporučitelja vodnih usluga treba nastaviti sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda'", prenosi grad priopćenje stručnog povjerenstva.

Bez vode od 31. ožujka

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u subotu kako zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode te da će vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće.

Stanovnici Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj od subote, 31. ožujka, nisu imali pitku vodu jer je slavonskobrodsko vodocrpilište Jelas bilo onečišćeno ugljikovodicima. Spajanje Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima počelo je 2. travnja.

Brođani su po vodu odlazili do cisterni koje su bile postavljene na više lokacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene