Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijete li autocesti kod Vrgorca odroni, pitaju se neki koji ovih dana gledaju u nasip kraj vijadukta Kotezi. Voda je naime, zbog obilnih kiša koje padaju ovih dana, uzrokovala na pojedinim mjestima eroziju tla.


Velike količine kiše, koja je u posljednje vrijeme pala na vrgoračkom području, ostavile su trag i na nasipu kraj vijadukta Kotezi na Dalmatini. Ekipa Dnevnika Nove TV provozala se tom dionicom i za objašnjenje pitala i odgovorne u Hrvatskim autocestama.

Vezani članci Krčki most Tko je i zašto ukinuo važan uređaj za mjerenje na Krčkom mostu? ''Hoće li nam sada ukinuti i besplatan prolaz?'' Ilustracija Najprometniji vikend u povijesti Hrvatskih autocesta: "Promet je veći i u odnosu na dosad rekordnu 2019."

Voda koja se slijevala niz kolnik odnijela je zemlju i šljunak i ostavila za sobom kanale. Gledaju to i mještani i kažu ne čini im se bezopasno. 'Stalno tako, kad je kiša onda se odronjava, stalno! Ovo će sve jedan put pasti dolje. Autocesta je ovdje ugrožena', kazao je Boris Radonić.

No ima i onih koji ne vide tu opasnost. 'Po meni nije opasno. To je mala vodica došla, to po meni nije ništa',kazao je Mario Stanković.

>> Radnici HAC-a: Na temelju rodbinskih veza se odlučivalo tko će ostati u tvrtki

Iako ovi odroni zemlje mnogima izgledaju opasno, u hrvatskim autocestama nas uvjeravaju kako razloga za brigu nema i da sigurnost autoceste nije ugrožena. Tvrde da će riješiti problem erozije tla na nasipu koja je nastala zbog velikih oborina.

'Mi smo angažirali projektanta koji je radio na tom projektu odvodnje da sagleda situaciju što se dogodilo i projektant je napravio dopunu projekta. Čekamo, evo, malo da se vrijeme stabilizira i ići ćemo u taj dio sanacije. Što se tiče same sigurnosti, budite uvjereni da nema nikakve opasnosti, cesta je u funkciji', kazao je Ante Filipović iz HAC-a.

A da prijeti i najmanja opasnost, tvrde u HAC-u, cesta sigurno ne bi bila otvorena. Inače, ovo je najmlađa dionica Dalmatine puštena u promet pretprošlo ljeto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju