Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Erozija tla na Dalmatini

Voda odnijela zemlju i šljunak: Prijete li autocesti kod Vrgorca odroni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijete li autocesti kod Vrgorca odroni, pitaju se neki koji ovih dana gledaju u nasip kraj vijadukta Kotezi. Voda je naime, zbog obilnih kiša koje padaju ovih dana, uzrokovala na pojedinim mjestima eroziju tla.

Velike količine kiše, koja je u posljednje vrijeme pala na vrgoračkom području, ostavile su trag i na nasipu kraj vijadukta Kotezi na Dalmatini. Ekipa Dnevnika Nove TV provozala se tom dionicom i za objašnjenje pitala i odgovorne u Hrvatskim autocestama.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..."

Voda koja se slijevala niz kolnik odnijela je zemlju i šljunak i ostavila za sobom kanale. Gledaju to i mještani i kažu ne čini im se bezopasno. 'Stalno tako, kad je kiša onda se odronjava, stalno! Ovo će sve jedan put pasti dolje. Autocesta je ovdje ugrožena', kazao je Boris Radonić.

No ima i onih koji ne vide tu opasnost. 'Po meni nije opasno. To je mala vodica došla, to po meni nije ništa',kazao je Mario Stanković.

>> Radnici HAC-a: Na temelju rodbinskih veza se odlučivalo tko će ostati u tvrtki

Iako ovi odroni zemlje mnogima izgledaju opasno, u hrvatskim autocestama nas uvjeravaju kako razloga za brigu nema i da sigurnost autoceste nije ugrožena. Tvrde da će riješiti problem erozije tla na nasipu koja je nastala zbog velikih oborina.

'Mi smo angažirali projektanta koji je radio na tom projektu odvodnje da sagleda situaciju što se dogodilo i projektant je napravio dopunu projekta. Čekamo, evo, malo da se vrijeme stabilizira i ići ćemo u taj dio sanacije. Što se tiče same sigurnosti, budite uvjereni da nema nikakve opasnosti, cesta je u funkciji', kazao je Ante Filipović iz HAC-a.

A da prijeti i najmanja opasnost, tvrde u HAC-u, cesta sigurno ne bi bila otvorena. Inače, ovo je najmlađa dionica Dalmatine puštena u promet pretprošlo ljeto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene