Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispaštaju gosti

Voda došla do grla: 'Ne možemo više, djeca su nam gladna!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srpnju traže plaću koju su zaradili u ožujku, a doprinosi im nisu uplaćeni punih 6 godina. Radnici Bizovačkih toplica, tvrtke u vlasništvu države, stupili su u štrak. Radnicima je voda došla do grla, a ispaštaju gosti koji su se zatekli u Bizovačkim toplicama.

Prije štrajka gostima Bizovačkih toplica poslužen je doručak. Ostalih obroka- nema. 'Jučer smo tek došli. Trebali smo ostat do subote. E, sad smo u neizvjesnosti. Ne znamo uopće što ćemo i kud ćemo'. kazao je Franjo Janković.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Štrajk šibenskih cestara - 1 Odgovorio im direktor Šibenski cestari nastavljaju borbu za radnička prava: ''Ljudi su teškog srca išli u štrajk jer mi znamo koliko svaki dan gubimo''

Umirovljenicima štrajk je pokvario odmor u toplicama. 'Nije pošteno, jer to je varanje ljudi. Trebali su barem tjedan dana unaprijed javiti da se ne dolazi', kazao je Antun Plazibat.

Radnici traže tri zaostale plaće. 'Mi smo se usudili tražiti u 7 mjesecu plaću za ožujak. Prestrašno. Žalosno. Jadno se osjećamo. Nama nije do štrajka, nama je do posla', kazao je radnik Ivica Andabak.

>>
Zaposlenici Bizovačkih toplica od danas u štrajku!

Radnicima punih 6 godina nisu uplaćeni ni doprinosi. 'Država je vlasnik, ali loš vlasnik. Mi ne možemo više. Naša djeca su gladna. Trebamo i mi od nečega živjeti', kazao je Dražen Vučički, sindikalni povjerenik Bizovačkih toplica.

Sa svakom smjenom vlasti smjenjivali su se i direktori Toplica. 'Za tih 26 godina, koliko sam već tu, 11 direktora se promijenilo. Svaki odradi svoj mandat i poslje ga nema', kazao je radnik Ivan Lujić.

Zbog lošeg upravljanja dug toplica premašio je 100 milijuna kuna. 'Država je digla ruke od Toplica, digla ruke od nas. Znači, da dođe netko kvalitetan, bilo tko, da kupi, da mu se pokloni ako treba, ali da nastave ove Toplice s radom', kazao je Andabak. Radnici jedini spas vide u privatizaciji. Država je očito loš gospodar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene