Nesvakidašnji potez u Dalmaciji. Vlasnik jedne trogirske tvrtke poklonio je svom djelatniku novi automobil kao zahvalu za dugogodišnji rad. Iako su nerado stali pred kameru, ponosni su jedan na drugoga i na dugogodišnji odnos. A vlasnik najavljuje - dijelit će još nagrada.

Galerija


Potpuno novi automobil Joško je dobio na poklon. I to od svog šefa. Na gradilištu gdje broji sitno do mirovine - marljivi Joško o nagradi ne prestaje misliti.

Vezani članci Smrskani auto Komad betona odlomio se sa zgrade i smrskao mu auto, dobro da je barem vlasnik uspio pobjeći Spašavanje mačića Automehaničari spasili mačiće koji su se ušuljali ispod automobila, stvarno su se dobro zavukli

"Iznenadio me jedno jutro, ništa mi nije rekao, dao mi ključ od auta, to je cijela filozofija. Prosto i gotovo. Ostao sam paf! I rekao sam sam 'hvala' i gotovo", ispričao je Joško Jakus, djelatnik tvrtke iz Trogira.

Potez koji se rijetko viđa u Hrvatskoj omogućio je šef Mario. Joško je, kaže, prvi djelatnik tvrtke koji uskoro ide u mirovinu.

"On je 23 godine djelatnik firme. Prošao je sa mnom dobre i krizne situacije, predano je radio, lojalan je firmi bio 23 godine. Taj je čovjek zaslužio i više nego što sam poklonio", rekao je velikodušni šef tvrtke Mario Stojan.

Joško objašnjava da je poštovanje obostrano.

"Ja smatram da je to uzajamno. Kad i jedna i druga strana radi, sve može biti pozitivan rezultat", kaže Joško i dodaje da i on misli o svom šefu što i šef misli o njemu, da je predan. Kaže i da su mu supruga i djeca jedva povjerovali kad im je rekao da je od šefa dobio automobil. Mislili su da laže.

Tvrtka u kojoj Joško radi ima 21 zaposlenika. Vodovodne i plinske instalacije i klimatizacija njihov su posao. I ostali zaposlenici pozdravljaju šefov nesvakidašnji potez.

"Svaka čast! Drago mi je. Nadam se da ćemo, kad dođe vrijeme, i mi dobiti auto", smije se zaposlenik Igor Zrnić.

Vlasnik priznaje da je sretan zbog učinjenog. "Ja se osjećam zadovoljno i ponosno. Bogu hvala što smo u mogućnosti nagrađivati radnike. Jako sam zahvalan dragom Bogu što sam mogao donijeti ovu odluku", govori vlasnik Mario. Ipak, jedno ga mu muči. Fali im radnika jer je posla sve više i više. A nagrada će, kaže on, biti još. Za sve vrijedne i predane radnike.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr