Nesvakidašnji potez u Dalmaciji. Vlasnik jedne trogirske tvrtke poklonio je svom djelatniku novi automobil kao zahvalu za dugogodišnji rad. Iako su nerado stali pred kameru, ponosni su jedan na drugoga i na dugogodišnji odnos. A vlasnik najavljuje - dijelit će još nagrada.

Galerija Radnik dobio automobil (Foto: Dnevnik.hr) Radnik dobio automobil (Foto: Dnevnik.hr) Radnici (Foto: Dnevnik.hr) +0 Mario Stojan, vlasnik tvrtke (Foto: Dnevnik.hr)

Potpuno novi automobil Joško je dobio na poklon. I to od svog šefa. Na gradilištu gdje broji sitno do mirovine - marljivi Joško o nagradi ne prestaje misliti.

Vezani članci U potrazi za bocama pod udarom inflacije Hoćemo li raditi do 68. godine? "Radnici bi mogli biti oštećeni..." Silvano Hrelja - 2 Hrelja o reformi mirovina: "Natezali smo se do zadnjeg dana. Nije moglo bolje u ovim trenucima"

"Iznenadio me jedno jutro, ništa mi nije rekao, dao mi ključ od auta, to je cijela filozofija. Prosto i gotovo. Ostao sam paf! I rekao sam sam 'hvala' i gotovo", ispričao je Joško Jakus, djelatnik tvrtke iz Trogira.

Potez koji se rijetko viđa u Hrvatskoj omogućio je šef Mario. Joško je, kaže, prvi djelatnik tvrtke koji uskoro ide u mirovinu.

"On je 23 godine djelatnik firme. Prošao je sa mnom dobre i krizne situacije, predano je radio, lojalan je firmi bio 23 godine. Taj je čovjek zaslužio i više nego što sam poklonio", rekao je velikodušni šef tvrtke Mario Stojan.

Joško objašnjava da je poštovanje obostrano.

"Ja smatram da je to uzajamno. Kad i jedna i druga strana radi, sve može biti pozitivan rezultat", kaže Joško i dodaje da i on misli o svom šefu što i šef misli o njemu, da je predan. Kaže i da su mu supruga i djeca jedva povjerovali kad im je rekao da je od šefa dobio automobil. Mislili su da laže.

Tvrtka u kojoj Joško radi ima 21 zaposlenika. Vodovodne i plinske instalacije i klimatizacija njihov su posao. I ostali zaposlenici pozdravljaju šefov nesvakidašnji potez.

"Svaka čast! Drago mi je. Nadam se da ćemo, kad dođe vrijeme, i mi dobiti auto", smije se zaposlenik Igor Zrnić.

Vlasnik priznaje da je sretan zbog učinjenog. "Ja se osjećam zadovoljno i ponosno. Bogu hvala što smo u mogućnosti nagrađivati radnike. Jako sam zahvalan dragom Bogu što sam mogao donijeti ovu odluku", govori vlasnik Mario. Ipak, jedno ga mu muči. Fali im radnika jer je posla sve više i više. A nagrada će, kaže on, biti još. Za sve vrijedne i predane radnike.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju