Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlakovi su stali od podne do 14 sati. Prosvjed solidarnosti sindikata HŽ-a trajao je dva sata, kao što je i njavljeno.


Sindikat strojovođa Hrvatske održao je štrajk solidarnosti sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa u sklopu kojega su zaustavili sve vlakove od 12 do 14 sati, objavljeno je na stranicama HŽ-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Njemački strojovođe stupili u štrajk Slika nije dostupna HŽ najavljuje normalizaciju putničkog prometa početkom travnja

Štrajk solidarnosti sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa započeo je u podne i Sindikat hrvatskih željezničara. Svi vlakovi zaustavljeni su u podne, u sklopu početka štrajka, a nastavit će prometovati normalno od 14 sati, stoji u priopćenju na stranicama HŽ-a.

Dalibor Petrović, potpredsjednik Sindikata strojovođa potvrdio nam je kako su stali svi osim jednog lokalnog vlaka (riječkog) u podne. Stalo je 26 teretnih vlakova, 44 manevre (lokomtive za vuču) i 114 putničkih vlakova!

>> Još jedan štrajk: Djelatnici Holdinga u štrajku solidarnosti s radnicima Croatia Airlinesa

'Dio vlakova krenut će sa zakašnjenjem. Očekuje se da će željeznički putnički prijevoz teći s poteškoćama tijekom cijelog dana', piše u prioćenju.

'Unaprijed se ispričavamo putnicima te naglašavamo da službe HŽ Putničkog prijevoza ulažu maksimalne napore u organizaciji željezničkog prometa u danim okolnostima', stoji na kraju priopćenja.

Ovaj je štrajk, kaže, znak potpore sindikatima u štrajku Croatia Ailinesa.

Podsjetimo, vlakovi su na dva sata bili zaustavljeni i jučer. Sindikati su organizirali štrajk i prosvjed kako bi upozorili na katastrofalno stanje u HŽ-ovim tvrtkama kćerima, ugroženu sigurnost prometa, nepostojanje socijalnog dijaloga, nerješavanje ogromnih problema, promašene poslovne odluke i kršenje radničkih prava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju