Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne skupljem autoosiguranju

Vladina intervencija spasila vozače od novih troškova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zakon o zdravstvenom osiguranju gotovo je stajao hrvatske građane i skupljeg autoosiguranja. Ipak, još jedna Vladina intervencija spasila je vozače od novih troškova. Croatia osiguranje je odustalo od skuplje police, ali zato negoduje ostatak osiguravateljskog tržišta. Tvrde kako će novi nameti zdravstvenog zakona neke od njih otjerati u stečaj.

HZZO i osiguravatelji u sporu su oko naplate liječenja stradalih u prometu. Liječenje je i do sada podmirivalo osiguranje, no tek nakon bolničkog tretmana. HZZO nije uspio naplatiti sve bolničke račune i zbog toga s osiguravateljima vodi oko dvije i pol tisuće sporova. Država želi izbjeći parničenje i novim Zakonom nameće osiguravateljima obvezu da liječenje plate unaprijed.

Pročitajte i ovo Preizborni skup HDZ-a Parlamentarni izbori 2024 Pogledajte koliko se trošilo na izborne kampanje: Neki se jedva pokrpali, a jedva stvar upada u oči Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi

Vladi novi zakon o zdravstvu ionako već radi dovoljno političkih problema u ambulantama i samo bi joj još trebalo da zbog njega dobije i nezadovoljne vozače. Zbog brze intevencije premijera, Croatia osiguranje je odustalo od poskupljenja. Izjava je štura, primjerena trenutku: 'Odluka uprave je ta da Croatia osiguranje neće povećavati premije obveznog osiguranja od auto odgovornosti.'

Eurohercova grupa Agram je tržišni lider u autoosiguranju. Nisu htjeli pred kamere, no poslali su detaljno pripoćenje u kojem tvrde kako će, ako ne budu poskupjeli premije, neki osiguravatelji propasti. Polica obveznog autoosiguranja tako će i dalje u prosjeku s popustom stajati 1.428 kuna. Barem dok Hanfa ne odluči je li želja osiguravatelja da poveća obvezne auto-premije u skladu sa zakonom i pravilima struke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene